Buchty trochu jinak

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 5
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V asi 2,5 dl teplého mléka rozpustíme 2 lžíce cukru, 2 kostky droždí a necháme kynout. Zbylé suroviny a vykynutou směs smícháme, olej přidáme až nakonec. Necháme 30 minut nakynout a těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme do tvaru kruhu a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Plníme salámem, sýrem, okurkou, vajíčkem nebo kukuřicí.
2
Trojúhelníky stáčíme směrem dovnitř, do středu. Na plechu necháme odstát hodinu. Před pečením je potíráme žloutkem a mlékem, po upečení studenou sladkou vodou.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 11. 2010 17:13

    ...k tomu cukru jsem byl nedůvěřivý a taky jsem dobře udělal,že jsem s ním ,,šetřil,,.Potřel jsem jich jenom pár a chutnali jen Bedřichovi.V těstě cukr nevadil,ale to bylo asi slanou náplní.

  • renata Salova
    renata Salova |

    6. 7. 2007 12:38

    sůl jsem tam dala špetku

  • Renata Šálová
    Renata Šálová |

    2. 7. 2007 11:51

    už na tom pracuji,Vypadá to zajimavě.Zdá se ,že to bude dobré!!!

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    1. 3. 2007 16:26

    ne e, sůl tam opravdu být nemá...

  • mikklik
    mikklik |

    1. 3. 2007 14:21

    chybí tam sůl

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    1. 3. 2007 12:31

    Vím,že v některých receptech na kynuté buchty se dává kromě droždí i prášek do pečiva a taky by mě zajímalo proč.

  • Olga Lešáková
    Olga Lešáková |

    1. 3. 2007 12:19

    Prášek do pečiva asi potřeba není, ale maminka mého přítele pekla klasické sladné buchty s droždím a lžičku prášku do pečiva do nich přidávala a byly to ty nejnadýchnější buchty na světě.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    1. 3. 2007 11:53

    Martin, nie je to treba, droždie je kypridlo. Kvasinky sa furt množia a množia a množia...

  • MartinV
    MartinV |

    1. 3. 2007 11:49

    Je opravdu potřeba k droždí ještě prášek do pečiva ?

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    1. 3. 2007 11:36

    takže jsou to jako rohlíčky?