Cuketa v sýrovém těstíčku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa středně velká
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička vegeta
    • 3
      ks vejce 2-3
    • minerální voda bez příchutě
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      špetka pálivá paprika nebo kousek rozdrcené sušené feferonky
    • tuk na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl, pepř, papriku, sojovou omáčku, vegetu, vejce a minerálkou zaděláme na kašovité (hustší) těstíčko. Nakonec do něj vmícháme strouhaný sýr. V těstíčku obalujeme plátky cukety, smažíme ve vyšší vrstvě tuku do růžova. Usmaženou cuketu necháme okapat na ubrousku.
2
Podáváme jako letní oběd s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jogurtovým dresinkem (bílý jogurt, lžíce oleje, sekaná pažitka, lisovaný česnek, hořčice, sůl, pepř).
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sunnya
    Sunnya |

    2. 10. 2014 13:38

    Těstíčko stále z cukety "skouzávalo"...Musela jsem cuketu před namáčením obalit v mouce. Pak to drželo jako má. ;) A místo minerálky černé pivo...Výborné.

  • shod
    shod |

    22. 7. 2014 12:09

    Vyborna, nenechali jsme odlezet a hned jsme ji smazili, dekuji za recept.

  • Terrreza
    Terrreza |

    31. 8. 2012 17:13

    Je to prostě ňamina...máme radi zeleninu a dětem moc chutnalo :D

  • Ládík:)
    Ládík:) |

    5. 7. 2012 14:46

    pořád je to blátivá okurka a ne kus masa a toho se chlapák fákt nenasytí, manželka má zákaz ať si to jí ženské :-(

  • Ládík:)
    Ládík:) |

    5. 7. 2012 14:46

    pořád je to blátivá okurka a ne kus masa a toho se chlapák fákt nenasytí, manželka má zákaz ať si to jí ženské :-(

  • zuzzak
    zuzzak |

    5. 7. 2012 14:04

    Tak jsem si dneska moc pochutnala. Těstíčko mi sice také nedrželo,tak jsem dala vždycky lžící těstíčko na pánev a do toho položila cuketu a lžící zase dala těstíčko. Mňam! :-) :-) :-)

  • MartikK
    MartikK |

    8. 9. 2011 21:02

    Výborné. Na rady z minulých komentářů jsem česnek přidala přímo do těstíčka. Též jsem nedávala minerálku, a přidala o jednu lžíci solamylu navíc, aby bylo těstíčko hustší. Ukládám mezi oblíbené recepty.

  • drahuška
    drahuška |

    30. 8. 2011 16:40

    velmi dobré.též jsem česnek přidala do těstíčka.

  • Greinerova
    Greinerova |

    16. 8. 2011 11:33

    Chutnalo :-)

  • thellma
    thellma |

    11. 8. 2011 09:19

    Moc dobré a vcelku rychlé, problém s obalením v těstíčku jsem vůbec neměla, ale minerální vodu jsem nedávala.

  • Majbet
    Majbet |

    28. 7. 2011 11:37

    Dělala jsem také, ale mela jsem problem dostat testíčko na cuketu.. Nejaka rada? =)

  • mysalin
    mysalin |

    21. 7. 2011 11:55

    Také se přidávám ke kladným komentářům. bylo to výýýborné. Akorát jsem vynechala minerální vodu. Takže jsem měla krásně husté těstíčko. Dávám 1.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    27. 6. 2011 20:53

    moc dobré, ale fakt to těstíčko moc nedrží!

  • Tereza T
    Tereza T |

    27. 6. 2011 10:33

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    27. 6. 2011 08:44

    Sůl 1 , Pepř 1

  • frisanek.elinka
    frisanek.elinka |

    17. 6. 2011 11:36

    Já jsem solamil nedávalaa myslím, že to nevadilo :-)

  • frisanek.elinka
    frisanek.elinka |

    17. 6. 2011 11:35

    Dnes jsem recept vyzkoušela a bylo to vynikající. Jen jsem udělala malou změnu, že jsem česnekem nepotírala cuketu, ale zamíchala jej do těstíčka. Je to mňamka

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    19. 8. 2010 09:45

    Dobrý den,chtěla bych udělat tento receptík,ale jak jsem zjistila,nemám už solamyl.Dá se těstíčko udělat i bez něj?Děkuji :o)

  • Eva Kaňová
    Eva Kaňová |

    11. 8. 2010 11:52

    Výborná mňamka :-D

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 9. 2009 18:23

    Lucko, já bych taky nevinila cuketu, ale klidně to mohla být tatarka!

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    13. 9. 2009 12:59

    Lucie, nevím, ale podle receptu by vám nemělo být špatně? Z čeho? Jak se říká, sto lidí - sto chutí, tak si příště udělejte jen obalovanou cuketku na řízek, já zase mám raději tento recept! a k tomu si přidávám přílohu-plesnivý sýr,zakys.smet.,česnek a okořenit a je to ! moc a moc dobré!

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    13. 9. 2009 12:57

    Lucie, nič v zlom, ale to, že vám bolo po nej zle, asi nebude vinou receptu. Cuketa v trojobale je výborná, tak ako aj iné zeleniny, ale poznám aj veľa iných a výborných, a aj zdravších receptov. Fak je, že cuketa je veľmi vďačná zelenina s veľmi širokým využitím. Pekný deň.

  • Lucie Petrlova
    Lucie Petrlova |

    13. 9. 2009 11:01

    BOHUZEL NEBYLA JSEM S CUKETOU MOC SPOKOJENA.BYLO NAM PO NI SPATNE.NENI NAD CUKETOU OBALENOU VE TROJ OBALE NA RIZEK.TO JE LAHUDKA.

  • Petra ...
    Petra ... |

    5. 9. 2009 15:25

    Recept je výborný, cuketu jsem smažila o víkendu k obědu. Aby toho nebylo málo, upekla jsem také perník s cuketou...

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    27. 8. 2009 11:26

    Konečně jsem také vyzkoušela, napřed na mně manžel koukal,že bez masa cuketu nejí,ale pak to snědl všechno a chce zase!!!! Dělala jsem i s tím výborným dresinkem. Naprostá lahůdka! :-). Zajisté 1+*.

  • Lucie Vacková
    Lucie Vacková |

    6. 8. 2009 15:03

    S tatarkou nejlepší! Mňamka ;)

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    29. 7. 2008 12:38

    Výborny recept mohu doporučit

  • Zuzana Simkovicova
    Zuzana Simkovicova |

    16. 7. 2008 15:24

    Mňam mňam. Práve som tento recept vyskúšala a rada odporúčam ďalej. Dávam za 1.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    25. 4. 2008 14:34

    Moc ráda pěstuju a vařím z cuket, je to až tak daleko, že moje nadrzlá rodinka se zvesela obává, že na ně vyjukne i z vánočního kapra. A když obaluji, nebo dělám přílohové hranolky, nebo ala zelí či bramborák, nikdy nenechávám "vypotit". pouze, když zapékám lilek na všemožné způsoby se mi zdá, že je lepší část vody z lilku nechat vykapat, aby jídlo "neplavalo" a nemusela jsem dlouho zapékat, je mo líto té vody a dám jí do zeleninové polévky a nedávno jsem slyšela, že se dá vypít, ale ještě jsem nenašla odvahu

  • Marcela Machotková
    Marcela Machotková |

    25. 4. 2008 12:18

    Obecně se má zato, že lilek i cuketa se musí vypotit. Od jednoho španělského kuchaře jsem se dozvěděla (a viděla na vlastní oči), že to je pitomost. Naopak, nakrájet, nesolit, rychle upravit a pak dochutit. Lilek i cuketa jsou daleko lahodnější a nepřipomínají hadry na podlahu. Zkuste to!!!

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2007 12:33

    Jsem už přecuketovaná, letos byla velká úroda. Mladé cuketky jsem takto obalila a moc nám chutnalo a bylo hlavně rychlé

  • Míša
    Míša |

    8. 7. 2007 22:39

    Bylo to moc dobré, jen mi těstíčko moc nedrželo na cuketě, tak jsem plátky nejdřív obalila v mouce.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 13:07

    Tak mne napadá,že by se mohl vyzkoušet květák místo cukety,ten trošku povařit a .....Co ?

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    27. 6. 2007 19:38

    už nevím co s cuketami, tak jsem vyzkoušela tenhle recept. S bramborovou kaší a byl to dobrý oběd

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2007 22:07

    Taky nám moc chutná. Nejprve nechám vypotit, pak osuším a obalím

  • Zuzana Mighlová
    Zuzana Mighlová |

    6. 5. 2007 08:58

    Velice dobrý recept, teď to musím rodině dělat každý týden. Moc jsme si pochutnali, děkujeme

  • Anonym
    Anonym |

    28. 1. 2007 20:51

    Že by to bylo tou minerálkou?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    28. 1. 2007 19:51

    Libuše, cuketa by měla být osušená a těstíčko docela dost husté, asi jako na kapání:-)

  • Libuše Škarabelová
    Libuše Škarabelová |

    28. 1. 2007 16:13

    Výborné, ale těstíčko mi na cuketě nechtělo moc držet, jak na to. Děkuji

  • Lubor
    Lubor |

    18. 9. 2006 21:47

    Neměl jsem k tomu důvěru, ale nakonec to dopadlo nad očekávání dobře, s kečupem a tatarkou baštonáda

  • Šárka Butorová
    Šárka Butorová |

    17. 9. 2006 11:10

    Moc dobré, mohu doporučit !

  • Irra
    Irra |

    12. 8. 2006 20:19

    Opravdu pochoutka, výborný těstíčko. Nechtělo se mi cuketu předtím potírat česnekem, tak jsem jej jen prolisovala do směsi na těstíčko. Fakt skvělý, můžu jen doporučit