Autor:

Podzimní hruškový koláč

Snadné
TĚSTO:
Hladká mouka 200 g
Sůl
na špičku nože
 
Máslo
nebo Hera
100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Vejce 1 ks
Moučkový cukr
vrchovatá
1 lžíce
Ingredience
Hrušky
případně jablka, cca 2 -
3 ks
Skořicový cukr 1 ks
Citronová šťáva
cca
3 lžíce
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
Vejce 2 ks
Měkký tvaroh 500 g
Cukr krupice 4 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Podzimní hruškový koláč

Postup přípravy:

Těsto: mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.

Náplň: žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.

Dohotovení: hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1
4.84 25 5 1
Reklama
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Podzimní hruškový koláč

Komentáře

  1. Jitka   08.10.2016 | 15:11 | reagovat |

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  2. Milada   03.10.2015 | 20:20 | reagovat |

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  3. Le   22.02.2013 | 16:38 | reagovat |

    Prosím, kolik je střední teplota?

    1. Věra Smrčková   11.10.2013 | 9:25 | reagovat |

      Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  4. Plánková   06.10.2012 | 17:47 | reagovat |

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  5. Dangi   19.08.2012 | 13:21 | reagovat |

    výborný :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web