Autor:

Podzimní hruškový koláč

Snadné
TĚSTO:
Hladká mouka 200 g
Sůl
na špičku nože
 
Máslo
nebo Hera
100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Vejce 1 ks
Moučkový cukr
vrchovatá
1 lžíce
Ingredience
Hrušky
případně jablka, cca 2 -
3 ks
Skořicový cukr 1 ks
Citronová šťáva
cca
3 lžíce
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
Vejce 2 ks
Měkký tvaroh 500 g
Cukr krupice 4 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Podzimní hruškový koláč

Postup přípravy:

Těsto: mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.

Náplň: žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.

Dohotovení: hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1
4.84 25 5 1
Reklama
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Podzimní hruškový koláč

Komentáře

  1. Jitka   08.10.2016 | 15:11 | reagovat |

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  2. Milada   03.10.2015 | 20:20 | reagovat |

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  3. Le   22.02.2013 | 16:38 | reagovat |

    Prosím, kolik je střední teplota?

    1. Věra Smrčková   11.10.2013 | 9:25 | reagovat |

      Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  4. Plánková   06.10.2012 | 17:47 | reagovat |

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  5. Dangi   19.08.2012 | 13:21 | reagovat |

    výborný :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web