Autor:

Jablková žemlovka se sněhem

Střední
Ingredience
Houska 3 ks
Jablka 3 ks
Vejce 2 ks
Máslo 50 g
Mléko 200 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Skořicový cukr 2 lžička
Rozinky  
Jablková žemlovka se sněhem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili.
Do hrnečku přidáme k máslu mléko a zašleháme do toho 2 žloutky.
Housky (rohlíky, bagetu atd.) nakrájíme na plátky, nasypeme vše do misky a zalejeme tekutinou z hrnečku a dobře promícháme.
Ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh se špetkou soli a 1 vanilkovým cukrem a lžící opatrně vmícháme do namočené hmoty. Polovinu hmoty rozprostřeme na dno vymazaného pekáčku.
Oloupeme jablka a nožem z nich odkrajujeme větší kousky, kterými pokryjeme celou plochu. Pak na jablka rozhodíme rozinky a ochutíme skořicovým cukrem.
Nahoru nandáme druhou polovinu hmoty a znovu zaprášíme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírně asi půl hodiny, až povrch zrůžovi.
Příprava rozinek: rozinky přelejeme horkou vodou, necháme je přejít varem a scedíme.
Pro dospělé je ideální, pokud máte trvale ve spíži ve sklence se zavíracím víčkem namočené rozinky v rumu. Je velmi dobré tím rumem jablkové kousky pokapat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.67 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Jablková žemlovka se sněhem

Komentáře

  1. allena89   26.10.2013 | 15:01 | reagovat | závadný

    Výborná! Jen se po ní zaprášilo.
    Dlouho jsem hledala podobný recept bez tvarohu.
    Přidávám do oblíbených receptů.

  2. verča78   07.02.2013 | 15:45 | reagovat | závadný

    Tedy, opravdu musím pochválit. Naprosto úžasná. Doma se po ní jen zaprášilo!!! ;-)

  3. henessi   03.10.2012 | 19:26 | reagovat | závadný

    Fantasticka zemlovka.Vsetkym chutila a za chvilu bola fuc :-D

  4. Mikuláška   02.10.2012 | 13:48 | reagovat | závadný

    Vynikající, manžel bude mlaskat :-)

  5. recepty73   09.11.2010 | 12:17 | reagovat | závadný

    1*-výborná :-) !

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web