Litá buchta

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce hladká mouka (vrchovaté)
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • borůvky (nebo jahody)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veškeré ingredience na litou buchtu, kromě ovoce, smícháme hromady a vypracujeme na tekuté těsto, které nalijeme do vymazaného pekáče. Povrch buchty rovnoměrně posypeme jahodami. Připravenou litou buchtu dáme upéci do předehřáté trouby na 180°C, přibližně na 30 minut. Teplotu pečení samozřejmě můžeme upravit podle specifik naší trouby a našich zkušeností. Hotovou buchtu necháme vychladnout a rovnou na plechu nakrájíme.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    22. 3. 2014 18:29

    Nadýchaná? Kde? :-D Víckrát dělat nebudu :-X

  • Jakob
    Jakob |

    22. 6. 2012 18:23

    No právě sem dopekl. A popravdě ještě jsem neochutnal. Ale z nadýchané buchtičky se mi po dopečení stala pul centimetru silna placka :/

  • Charlotte30
    Charlotte30 |

    6. 6. 2012 15:29

    ano je to tak,a pokud chceš mužeš na to pak dat ještě želatinu

  • Klára K.
    Klára K. |

    16. 5. 2012 18:40

    tu je nejaká chyba, ku 6-tím vajíčkam liter mlieka a vajcia ani nevyšlahať do peny, neviem, ale niekde sa vlúdila chybyčka :-\ :-\ =-O =-O

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    16. 5. 2012 10:42

    Určitě do buchty patří 1 litr mléka? Myslím, že i na palačinky dělám hustější těsto než je toto a tak se chci jen ujistit, jestli to tak opravdu má být. :-\