Lišky na smetaně s knedlíkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g lišky
    • máslo (na osmažení)
    • cibule (oloupaná)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml vývar
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek (na dochucení)
  • Na knedlíky
    • 350
      g houska (starší, můžou být i rohlíky)
    • 300
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule osmažte na tuku, přidejte do mísy spolu s vejci, žloutky, petrželkou a solí. Krátce promíchejte, aby se vše spojilo. Vytvarujte knedlíky a uvařte je ve vroucí osolené vodě, asi 15 minut. Očištěné a drobně pokrájené lišky osmažte v hluboké pánvi na 2 lžících tuku. Vyjměte, přidejte zbylou pokrájenou cibuli, osmažte, zaprašte moukou, zalijte studeným vývarem, vmíchejte část smetany, vraťte houby, dochuťte a zlehka povařte. Před podáváním vmíchejte zbylou smetanu se žloutkem a prohřejte.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    4. 11. 2011 14:13

    Díky, doplněno.

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    4. 11. 2011 14:07

    chybí ingredience na knedlíky!!!