Houbový závin

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby (300-400 g)
    • 1
      lžička tuk
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • petrželka
    • 1
      balení listové těsto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme doměkka. Nakonec vklepneme vejce a necháme je srazit, dle chuti dokořeníme.
2
Balíček listového těsta tence vyválíme, pokryjeme houbovou směsí, posypeme nakrájenou petrželkou a stočíme do závinu. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme trochou kmínu a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    3. 9. 2007 19:44

    prosím o upřesnění teploty a délky pečení,děkuji

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    11. 9. 2006 12:56

    Vyskúšané s veľkým úspechom. Minulý týždeň bol u nás celý hubový, ale tento závin chutil napriek tomu, že sme už piaty deň jedli huby. Plním lístkové cesto kadečím, ale huby ma nenapadli. Vďaka za nápad.

  • Karel Bruna
    Karel Bruna |

    29. 7. 2005 22:01

    Peču jej tadé, jen s tím rozdílem, že na rozválené listové těsto položím několik plátků salámu (použil jsem gothaj) a několik plátků anglické slaniny, na to na cibulce orestovanou osolenou a okořeněnou (kmín, pepř, sladká paprika) směs hub (čím pestřejší, tím lépe) se sraženým vajíčkem. Na vrch nastrouhám tvrdý sýr, zabalím a dám péct.