Houbový kuba II.

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kroupy velké
    • 80
      g sádlo
    • 50
      g sušené houby
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy několikrát propláchneme a na několik hodin namočíme do vody. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka, osolíme. Sušené houby namočíme a doměkka podusíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na sádle, přidáme uvařené kroupy, prolisovaný česnek, houby, sůl, pepř, majoránku. Promícháme a dáme do pekáčku vymaštěného sádlem, v silně vyhřáté troubě zapečeme.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • majka
    majka |

    5. 12. 2013 12:49

    ano tak se správně dělá Kuba a né tam cpát uzeninu atd...To bylo a bude jídlo chudých o Vánocích, :-S O:-) :-\

  • pipka
    pipka |

    21. 12. 2012 14:17

    fuj!!! :-$ :-$

  • simona f.
    simona f. |

    27. 12. 2010 21:34

    vynikající, udělala jsem to napůl s pohankou, pro zdraví :-P super !

  • Alena
    Alena |

    24. 12. 2010 10:01

    Místo krup uvařím pohanku./ Na osobu tak 4 lžíce neuvařené/ Postup je dále stejný. Je to taky moc dobré a přitom zdravé. Jen se nesmí pohanka přesolit!

  • Dana
    Dana |

    23. 12. 2010 14:51

    dokud nejsou měkké :-D

  • pip
    pip |

    23. 12. 2010 12:42

    jak dlouho se to vaří? =-O

  • Pája S
    Pája S |

    23. 12. 2009 19:32

    Je to focené před zapečením.:-)

  • Pája S
    Pája S |

    23. 12. 2009 19:30

    Dělávám každoročně s tím rozdílem,že používám trhané krupky.:-)S dovolením přidám foto.

  • Iveta Dobrovolná
    Iveta Dobrovolná |

    1. 11. 2007 00:14

    Kolik tak krup na osobu? Chystam se to uvarit na chalupu pro asi 10 lidi a nemuzu odhadnout mnozstvi, poradte

  • Pavel
    Pavel |

    2. 9. 2006 21:07

    Mohu doporučit přidat mletý bůček. Je to šťavnatější a nemá to chybu !!

  • Janina
    Janina |

    1. 9. 2006 18:08

    Místo velkých krup máme raději drobnější variantu(drobné perličky nebo lámanku).Vyzkoušete ještě přidat trochu uzeného.To je teprv bašta.Stačí trochu uzených žebírek.Vážně je to mňamka.

  • cicolina
    cicolina |

    1. 9. 2006 14:17

    Zrovna jsme to měli k obědu, jen z čerstvými houbami, prostě dobrota:-))