Sušená rajčata

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rajčata dobře vyzrálá, ale raději tvrdší
    • sůl
    • bylinky podle chuti - oregáno, bazalka, tymián
    • česnek podle chuti
    • olej kvaliní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Menší rajčata rozpůlíme, větší rozčtvrtíme, odstraníme tvrdou část u stopky a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Takto připravená rajčata naskládáme do sušičky nebo na plech, jemně posolíme a sušíme tak dlouho, aby byla rajčata ještě pružná, nesmí být vysušená úplně dotvrda. Takto usušená rajčata pěchujeme do sklenice a prokládáme bylinkami a nasekaným česnekem podle chuti. Nakonec zalijeme kvalitním olejem a necháme uležet v chladnější místnosti nebo ve sklepě, aby se chutě prolnuly.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.