Autor:

Houbový kuba

Střední
Ingredience
Sušené houby 2 hrst
Slanina 150 g
Sůl  
Česnek  
Pepř mletý  
Majoránka  
Sádlo  
Kroupy
1,5 hrnku
1,5 hrnek
Houbový kuba

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby namočíme přes noc do vody. Rozškvaříme slaninu, zpěníme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme. Kroupy uvaříme v osolené vodě, smícháme s houbovou směsí, ochutíme solí, majoránkou, pepřem a česnekem. Urovnáme do zapékací mísy, pokapeme sádlem(pokud máme tučnější slaninu, sádlo už nemusíme přidávat) a zapečeme, až povrch zezlátne. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.75 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Houbový kuba

Komentáře

  1. Fr   23.12.2014 | 18:39 | reagovat | závadný

    Já naopak vynechal slaninu - kvalitní domácí sádlo stačilo. Na magi a spojovky zapomeňte, stačí víc majoránky, česneku, soli a nejvýš troška kmínu. Velké kroupy byly v poho, stačilo je déle namočit. Je dobrej i studenej. Kouzlo staročeských Vánoc. :-)

    1. Hana   04.01.2016 | 18:18 | reagovat | závadný

      Dělám ten samý- je vynikající :-))

  2. ramona   22.12.2014 | 22:23 | reagovat | závadný

    To mi připomělo jeden recept na kulajdu ...jak jedna z komentářů tam děkovala za vynikající recept akorát tam nedala houby a kopr,ale jak si všichni pochvalovali a <:-) pošmákli,tak nevím z čeho ...?

  3. Lucie   21.12.2014 | 14:14 | reagovat | závadný

    U nás se dávají jáhly, ne kroupy ani lámanka...rodinná tradice....a uzené? Podle našich babiček, pokud byl dobrý rok a bylo doma uzené, i to se tam přidávalo...chudší varinata byla bez masa, pouze houby a trocha sádla...

  4. Jarča   14.04.2014 | 13:22 | reagovat | závadný

    Kuba je postní jídlo, takže tam nepatří žádná slanina ani uzené! A kroupy - jen ty nasekané - na pytlíku je napsáno "LÁMANKA". Z velkých krup to není vůbec ono.

  5. TheKacabi   03.04.2014 | 12:45 | reagovat | závadný

    výborné, jednoduché rychlé a levné... co víc si přát :-) :-) ještě teď se olizuju

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web