Houbový kuskus - rychle a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g kuskus cca
    • 150
      g vývar zeleninový, houbový, hovězí - dle chuti, cca
    • 200
      g čerstvé houby nebo mražené: hřiby, václavky, hlíva, žampiony...
    • 100
      g cibule velká, cca
    • olej nebo cca 40 gramů špeku
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián nebo rozmarýn, majoránka - čerstvě nasekaný, dle chuti
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
  • Dále dle chuti:
    • 60
      g moravská slanina nebo vahalova, anglická... cca
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek nebo kukuřice, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud použijeme žampiony, spařovat není nutné. Okapané houby na cibuli za občasného promíchání osmažíme, během smažení ochutíme solí, pepřem tymiánem a nasekaným česnekem.
2
Pokud jsme se rozhodli pro přidání slaniny, je dobré jí přidat ještě krátce před vsypáním hub, aby se stihla trochu osmažit a pokud chceme přidávat okapanou kukuřici či hrášek, činíme tak téměř na úplný závěr.
3
Osolený vývar přivedeme k varu a přisypeme kuskus promíchaný se lžičkou oleje. Promícháme, přiklopíme a dle návodu necháme nabobtnat. Hotový kuskus pak smícháme s houbovou směsí a můžeme podávat.
4
Podáváme jako hlavní chod (bezmasý, pokud jsme nepřidávali špek nebo slaninu) se zeleninovým salátem nebo klidně i jako přílohu k pečenému masu, případně jako svačinu... Podávat můžeme teplý i studený (pokojová teplota).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzka Osmanová
    Zuzka Osmanová |

    8. 11. 2016 17:15

    Děkuji. Je to super recept <:-)

  • Radka Černá
    Radka Černá |

    31. 3. 2016 11:35

    Moc dobrý to bylo.