Autor:

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Snadné
Porce: 4
Bramborové noky:
Vařené brambory
ve slupce, oloupané
800 g
Vejce 2 ks
Hrubá mouka 200 g
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Sůl 1 lžička
Zelí:
Kysané zelí
- velké
1 sklenice
Cibule 1 ks
Olej  
Cukr krupice
dle chuti
 
Sůl 1 lžička
Krkovička:
Plátky krkovičky bez kosti 800 g
Sůl  
Kmín
nebo pepř
 
Cibule
větší
1 ks
Česnek
- rozetřený, není nutný
3 stroužek
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou cibuli. Pokud máme rádi česnek, potřeme ještě plátky česnekem. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme nejprve cca 35 minut zakrytou, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme dle potřeby a plátky alespoň jednou otočíme. Výpekem můžeme přelít bramborové noky.

*Zelí scedíme(neproplachujeme!), pokud je dlouhé tak pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme troškou vody(0,5dl), osolíme a osladíme. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Ještě ochutnáme, případně přisladíme a podáváme. Pokud máme rádi zahuštěné zelí, můžeme hned na začátku dušení přidat nastrouhanou bramboru nebo zelí ke konci dušení zaprášíme lžičkou hladké mouky(někdo přidává i světlou jíšku).

*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Noky vyndáme cedníkem nebo je do cedníku slijeme. Podáváme ihned k dušenému zelí a krkovičce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Špagety s rukolovým pestem Čtyři variace na těstoviny. Vyzkoušejte snadné recepty pro každého Články z

Komentáře k receptu: Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Komentáře

  1. Jarmila Martínková   08.01.2016 | 18:43 | reagovat | závadný

    Bramborové knedlíky se zelím a pečweným masem dělám téměř pravidelně kažeý měsíc. manžel ho zbožňuje a nrení to nic složitého. Knedlíky nebo nok, to je stejné a stejně dobré, pro mně nic složitého a přitom perfektní :-)

  2. A.Lojzíčková   09.11.2014 | 16:36 | reagovat | závadný

    Výborné od A až po Zet.Nedělní oběd podle jednoduchého postupu může uvařit i úplný kuchař-panic.Já jsem byla s receptem spokojená,všechno se mi povedlo a bylo to vynikající a moc děkuju.

  3. Karel   27.01.2014 | 11:11 | reagovat | závadný

    Jen drobná úprava: u nás ze zelí po uvaření vylisujeme všechnu šťávu. Suchým zelím prosypeme bramborové noky a přidáme několi lžic z výpeku. Naš děti tomuto jídlu říkají "bobky" a považují ho za sváteční.

  4. David Čáp   09.02.2013 | 21:04 | reagovat | závadný

    no těžký to nebylo ani pro mě a dokonce mě to bavilo a zabodoval jsem na celý čáře

  5. KhMaky   30.09.2012 | 18:54 | reagovat | závadný

    Výborné a celkem snadné

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web