Papriková smetanová omáčka

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule menší
    • 5
      ks rajčata
    • 5
      ks paprika - bílá
    • olej
    • sůl
    • 1
      kelímek smetana
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud nemáte rádi rajskou omáčku a hledáte omáčku k plněným paprikám, našli jste. Ingredience na plněné papriky nenajdete v seznamu, ale níže v postupu:
2
Začínáme klasicky s menší cibulí, nakrájejte ji nadrobno. 5 rajčat a 5 "bílých" paprik nakrájejte na kousky. To vše dejte do hrnce na trošku oleje a nechte pustit šťávu. Pak přidejte vodu a sůl a vložte papriky plněné mletým masem a nechte asi půl hodiny za občasného míchání povařit. Zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a udělejte to trošku hustší, pak přilijte kelímek smetany. Nechte zase povařit, dochuťte solí a můžete podávat s knedlíkem.
3
Na plněné papriky: Vršek papriky odkrojte a vyndejte semínka. Připravte si masovou směs (můžete ji použít jak na sekanou, tak na karbanátky) - do půl kila mletého masa nasypte sůl, pepř, vajíčko, strouhanku, najemno nakrájenou cibulku a čubricu. Můžete přidat i housku namočenou v mléce. Pořádně promíchejte a naplňte tím papriky.

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    18. 3. 2014 12:51

    Jestli má paní Helena stejný recept, omlouvám se, nevěděla jsem o tom. Takhle doma připravujeme mleté od té doby, co se naši před 10 lety poprvé vrátili z Bulharska :-)

  • Vladka
    Vladka |

    18. 3. 2014 12:12

    Recept od Heleny Papezikove na plnene papriky jinak ale se smetanou. Dobre.