Pečený čaj - hruškový

80 minut PT0H80M
Porce: 5
Ingredience
Hrušky 2 ks
Citron
(pouze šťávu)
1 ks
Pomeranč 1 ks
Skořice 1 ks
Voda 1 hrnek
Cukr 1 hrst
Hřebíček
(může být i mletý)
1 hrst
Pečený čaj - hruškový

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

1. Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky.
2. Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm (velikost záleží na vás), vše dáme do pekáčku a pokapeme citrónem, přidáme cukr, vodu, rum, skořici a hřebíček.
3. Troubu předehřejeme na 180 °C - horkovzduch.
4. Pečeme 60 minut (během pečení ovoce promícháváme).
5. Mezitím si horkou vodou (bez saponátu) vymyjeme sklenice, do kterých poté budeme čaj dávat.
6. Sklenice naplníme a dobře uzavřeme, naplněné sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme alespoň 8 hodin takto v pokojové teplotě odpočívat.
7. Do hrnečku dáme 2 lžíce čaje a zalijeme vodou, necháme alespoň 6 minut louhovat.

PS: V lednici čaj vydrží cca14 dní... Pokud ho nevypijete dříve... :D

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pečený čaj - hruškový

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web