Pečený čaj - hruškový

Hodnocení:

Moje:

80 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky
    • 1
      ks citron (pouze šťávu)
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks skořice
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrst cukr
    • 1
      hrst hřebíček (může být i mletý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Ovoce opláchneme a zbavíme slupek (a jádřinců u jablek a hrušek), pomeranč zbavíme i tenké bílé slupky.
2
2. Ovoce nakrájíme na malé kostičky cca1,5 cm (velikost záleží na vás), vše dáme do pekáčku a pokapeme citrónem, přidáme cukr, vodu, rum, skořici a hřebíček.
3
3. Troubu předehřejeme na 180 °C - horkovzduch.
4
4. Pečeme 60 minut (během pečení ovoce promícháváme).
5
5. Mezitím si horkou vodou (bez saponátu) vymyjeme sklenice, do kterých poté budeme čaj dávat.
6
6. Sklenice naplníme a dobře uzavřeme, naplněné sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme alespoň 8 hodin takto v pokojové teplotě odpočívat.
7
7. Do hrnečku dáme 2 lžíce čaje a zalijeme vodou, necháme alespoň 6 minut louhovat.
8
PS: V lednici čaj vydrží cca14 dní... Pokud ho nevypijete dříve... :D
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.