Hruškové muffiny

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 22
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na 12 kusů
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce kakao dle barvy těsta, 1 -
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • sůl - špetka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 120
      g máslo rozehřáté
    • 3
      ks hrušky - 2 vetší nebo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouky, kakao, kypřidlo, cukry a sůl, vše promícháme, přidáme smetanu, vlažné máslo a vejce, vymícháme hladké těsto a nakonec přidáme oloupané a drobně pokrájené hrušky bez jádřinců.
2
Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (plech na muffiny) a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Vychladlé muffiny posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme čokoládovou (citronovou) polevou.
3
*Do těsta můžeme přidat lžičku skořice.
4
*Pokud plníme do košíčků, těstem je plníme jen do 2/3.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    3. 11. 2016 19:45

    Delala jsem je uz podruhe, jsou vyborne.

  • AniRidi
    AniRidi |

    10. 4. 2016 19:54

    Super!!!!!!!

  • Anička pekařka
    Anička pekařka |

    6. 2. 2016 22:03

    Jo to jo :-))

  • Anička pekařka
    Anička pekařka |

    6. 2. 2016 22:01

    A to jako vážně? no u mě všechno v pohodě a za tu hodinu se skorem i zblajzli :-D

  • Anička pekařka
    Anička pekařka |

    6. 2. 2016 21:56

    Vynikající :-* <3 chutnaj přímo božsky <3

  • Julie
    Julie |

    17. 1. 2016 18:54

    cesto vyzeralo perfektne,,, len mi vôbec nenabehli a piekli sa takmer hodinu pri 175 stupňoch (!) čo boli v strede stále surové ... :-\ inak chuťovo sú excelentné

  • Romana
    Romana |

    23. 8. 2015 17:09

    Bez kakaa které jsem neměla a se skořicí jsou perfektní a krásně naběhly do kopečka!

  • Miroslava Korábová
    Miroslava Korábová |

    22. 4. 2015 14:00

    Výborné a vláčné.Děkuji

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    27. 8. 2013 14:29

    Neměla jsem kakao a místo van.cukru jsem musela použít skořicový, stejně byly perfektní, po upečení vláčné a voňavé. Děkuju :-*

  • Jana
    Jana |

    2. 10. 2012 21:27

    Pekla jsem je přibližně 20 minut na 180 stupňů a skořici jsem přidala taky :-) . Byly výborné, nepřeslazené a nadýchané, v sobotu peču další.