Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rohlík cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko cca
    • 3
      ks hrušky cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • máslo
    • 1
      ks citron - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Starší rohlíky pokrájíme na plátky, které krátce namáčíme v mléce se žloutky a citronovou kůrou, klademe do zapékací mísy vymazané máslem. Na rohlíky poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců, posypeme dle chuti cukrem a skořicí, můžeme pokapat citronovou šťávou. Na hrušky dáváme další vrstvu namočených rohlíků...
2
Vrstvy můžeme několikrát opakovat, dle chuti můžeme do žemlovky přidat například i ořechy nebo rozinky. Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct na střední teplotu na cca 35 minut. Poté vyndáme, vršek žemlovky potřeme pevným sněhem ze dvou bílků a lžičky cukru, jemně zasypeme skořicí a cukrem a dáme ještě zapéct do zezlátnutí sněhové čepice. Po vyndání z trouby necháme minutku odpočinout, pak nakrájíme a podáváme.
3
Rohlíkové vrstvy můžeme při vrstvení pro zjemnění pokapat rozpuštěným máslem.
4
Výborná je i studená.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z ovoce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katerina Valna
    Katerina Valna |

    26. 3. 2017 19:17

    Byla vyborna :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Motyčková
    Motyčková |

    16. 10. 2015 15:01

    Manžel zemlbábu miluje a hrušková mu chutnala hodně. Děkuji

  • Sandra
    Sandra |

    8. 1. 2015 20:35

    Byla výborná, přítel jí taky moc chválil <3

  • Lada Nováková
    Lada Nováková |

    26. 10. 2013 18:09

    Dělám jí stejně a dneska jsem na hrušky nalila zakysanou smetanu, kterou jsem potřebovala upotřebit a bylo to také fajn.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    5. 11. 2012 15:34

    Výborná :-)