Autor:

Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová plec
nebo libovější bůček, cca
800 g
Sůl  
Pepř mletý
nebo drcený kmín
 
Cibule 2 ks
Hruškovo-papriková příloha
Červená paprika 1 ks
Paprika - žlutá 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Hrušky
dle velikosti, cca
3 ks
Koření
na grilovanou zeleninu nebo grilovací koření, adžika...
 
Sůl  
Olej  
Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Postup přípravy:

Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40 minut pod poklicí, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova, dle potřeby podlijeme a během pečení i otočíme. Pokud neholdujeme vepřovému masu, upečeme si klidně kuřecí díly.

Papriky očistíme a pokrájíme na proužky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme do něj papriky a hrušky a restujeme. Až nám začnou papriky a hrušky chytat barvičku, je čas směs okořenit dle chuti a ještě krátce orestovat. Pokud používáme koření s obsahem soli, není nutné solit.

Na talíř dáváme maso, které přelijeme výpekem a vedle něj kopeček paprikovo-hruškové přílohy.

Přílohu dáváme dle chuti: brambory, rýže, čerstvé pečivo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Recepty na víkend: Dušené hrušky a karamelizovaná jablíčka Články z

Komentáře k receptu: Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Komentáře

  1. KaRa   14.03.2015 | 13:17 | reagovat | závadný

    Vynikající! Díky!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web