Krůtí ragú s brokolicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata
    • 250
      g brokolice
    • 500
      g krůtí prsa
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml bílé víno
    • 300
      ml smetana
    • 1
      svazek bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Zalijeme vínem a přidáme smetanu. Uvedeme do varu, vmícháme brokolici a několik minut povaříme. Bazalku omyjeme, osušíme, nakrájíme a přidáme k brokolici spolu s rajčaty a opečeným masem. Osolíme a opepříme. Nejlépe chutná s těstovinami.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • smolici
    smolici |

    28. 1. 2011 18:49

    děti brokolici moc nemusí, tak jsem doufala, že je přesvědčím...ale nepovedlo se, nechutnalo, i když dospělákům ano ;-)

  • Pavla
    Pavla |

    29. 10. 2010 11:47

    no to jo ja taky :-[

  • Tomáš
    Tomáš |

    24. 1. 2007 13:01

    Na můj vkus byla chuť příliš sladká. Přidal jsem trochu sojovky a bylo to mnohem lepší. Jinak jídlo bylo moc dobré. Dokonce i děti, které jsou jinak vybíravé to s chutí snědly. Možná to bylo tím, že vařil táta :))

  • Janca
    Janca |

    3. 9. 2004 15:35

    Bylo to vynikající, ale ja jsem to jeste malicko posypala Parmazanem. Jo, a misto masla, ktere nebyva tak moc stabilni jsem na pripravu sklovate cibulky pouzila slunecnicovy olej. Jinak vrele doporucuji!!!