Autor:

Dančí kýta na pivu

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Dančí kýta
cca
800 g
Špek
- pokrájený na klínky
200 g
Pepř mletý  
Sůl  
Hladká mouka
cca
2 lžíce
Cibule
velké
2 ks
Olej 2 lžíce
Máslo 1 lžíce
Pivo
- světlé, cca
2 dl
Snítka tymiánu
- čerstvá
 
Instantní jíška
nebo domácí, cca
1 lžička
Lišky
- nakládané, cca
100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Zvěřina, Z hub, Uzeniny

Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
Cibule oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky a ve velké pánvi (kastrolu) na rozpáleném oleji a másle zprudka opečeme. Pak zalijeme pivem (10°) a přidáme rozmarýn.
Pod pokličkou dusíme doměkka, případně ještě dle potřeby podlijeme.
Maso pak vyjmeme, výpek zahustíme jíškou, provaříme, přidáme scezené lišky a necháme je prohřát.

Příloha dle chuti: šťouchané brambory, noky, rýže...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Nejlepší rybí obědy: Fish&chips i ryba na fenyklu Články z

Komentáře k receptu: Dančí kýta na pivu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web