Autor:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Střední
Ingredience
Kančí kýta
1200 -
1500 g
Cibule 3 ks
Mrkev 250 g
Celer 250 g
Petržel 150 g
Koření
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř celý  
Kmín  
Zázvor  špetka
Sůl  
Marmeláda
Šípková
 
Máslo 150 g
Jalovec  
Červené víno 150 ml
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.

Takto naložené necháme uschované na chladném místě minimálně 2 - 3 dny. Potom přilijeme horkou vodu. Šťávu se zeleninou přepasírujeme do druhého hrnce. Lehce rozředíme červeným vínem a přivedeme k varu. Nakonec přidáme jednu a půl lžičky šípkové marmelády a rozmícháme ji. Do horké omáčky vložíme zpět maso a necháme jej prohřát.

Na ozdobení použijeme šlehačku a brusinky. Jako přílohu doporučuji rýži, bramborový knedlík nebo těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.75 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Chuťovky na topinky - 4 recepty na tatarák Články z

Komentáře k receptu: Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Komentáře

  1. alena   30.01.2013 | 19:09 | reagovat | závadný

    Já to nechápu - kdy se teda dusí maso, hned nebo až po těch 3 dnech?

  2. Miluše Priesolová   21.01.2013 | 14:33 | reagovat | závadný

    Tento recept je super,vařila jsem k tomu karlovarské knedlíky jen se po tom zaprášilo..........

  3. recepty73   21.11.2010 | 16:47 | reagovat | závadný

    Takto připravuji i srnčí a nejraději s houskovým knedlíkem.Omáčka je lepší až druhý den,nebo ještě dýl :-),aby se rozložily chutě.

  4. Di -   02.12.2009 | 12:59 | reagovat | závadný

    Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská. Jen o příloze mám trochu jinou představu, podle mě jsou ideální krokety, špecle a nejjednodušeji houskový knedlík. K tomu samozřejmě brusinky a zapít lahodným červeným.

  5. Pavel Švec   30.11.2009 | 22:37 | reagovat | závadný

    Omlouvám se, asi se vloudila chybička při kopírování textu...:-(Samozřejmě se maso po přiletí vody asi 35 minut peče v troubě na 180 stupňů..

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web