Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1500
      g kančí kýta 1200 -
    • 3
      ks cibule
    • 250
      g mrkev
    • 250
      g celer
    • 150
      g petržel
  • Koření
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý
    • kmín
    • zázvor
    • sůl
    • marmeláda Šípková
    • 150
      g máslo
    • jalovec
    • 150
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.
2
Takto naložené necháme uschované na chladném místě minimálně 2 - 3 dny. Potom přilijeme horkou vodu. Šťávu se zeleninou přepasírujeme do druhého hrnce. Lehce rozředíme červeným vínem a přivedeme k varu. Nakonec přidáme jednu a půl lžičky šípkové marmelády a rozmícháme ji. Do horké omáčky vložíme zpět maso a necháme jej prohřát.
3
Na ozdobení použijeme šlehačku a brusinky. Jako přílohu doporučuji rýži, bramborový knedlík nebo těstoviny.
Zařazení: Maso Zvěřina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • alena
    alena |

    30. 1. 2013 19:09

    Já to nechápu - kdy se teda dusí maso, hned nebo až po těch 3 dnech?

  • Miluše Priesolová
    Miluše Priesolová |

    21. 1. 2013 14:33

    Tento recept je super,vařila jsem k tomu karlovarské knedlíky jen se po tom zaprášilo..........

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    17. 10. 2011 16:36

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2011 16:32

    Recept by si zasloužil zařadit ke svým kolegům do zvěřiny :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 11. 2010 16:47

    Takto připravuji i srnčí a nejraději s houskovým knedlíkem.Omáčka je lepší až druhý den,nebo ještě dýl :-),aby se rozložily chutě.

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 11. 2010 17:20

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia |

    15. 11. 2010 11:26

    1 gram kančí kýty, to asi nebude správně že? O:-)

  • Di -
    Di - |

    2. 12. 2009 12:59

    Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská. Jen o příloze mám trochu jinou představu, podle mě jsou ideální krokety, špecle a nejjednodušeji houskový knedlík. K tomu samozřejmě brusinky a zapít lahodným červeným.

  • Pavel Švec
    Pavel Švec |

    2. 12. 2009 09:15

    Opět chyba...!V troubě se maso peče 2 HODINY a asi 35minut...Nechápu čím to je, že se mi tam stratila slova...

  • Pavel Švec
    Pavel Švec |

    30. 11. 2009 22:37

    Omlouvám se, asi se vloudila chybička při kopírování textu...:-(Samozřejmě se maso po přiletí vody asi 35 minut peče v troubě na 180 stupňů..

  • jaja 13
    jaja 13 |

    27. 11. 2009 18:42

    To maso se pouze opéká 10 minut? Žádné dušení? Že k tomu přiliju horkou vodu a přepasíruju zeleninu asi nezpůsobí, že to maso bude "uvařené".

  • Šárka Klimešová
    Šárka Klimešová |

    27. 11. 2009 13:59

    Stará česká kuchyně v jedné z nejkrásnějších podob, dávám za jedna. Jen úplně malinké doplnění -maso je dobré během moření každý den obrátit.