Autor:

Dalamánky z chlebové mouky

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 5
Těsto
Pšeničná chlebová mouka 500 g
Vlažná voda 300 ml
Ocet 1 lžíce
Droždí 1 kostka
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Cukr 1 lžička
Posyp
Kmín  
Hrubá sůl  
Dalamánky z chlebové mouky

Postup přípravy:

Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 5 či více částí – já dala na 5, záleží, jak chcete velké bochánky. Pokud rozdělíte na 10 dílů, doba pčeční se zkrátí na polovinu!, vypracujeme na válečky, které po přenesení na plech 2x nařízneme nožem.

Poté potřeme slanou octovou vodou (poměr jsem dělala od oka), posypme kmínem a hrubou solí a necháme ještě asi 15 min. kynout. Já pekla 5 ks na horkovzduch 180 stupňů 40 minut. Během pečení minimálně 2x potřít octovo-slanou vodou, ovšem nejdříve až po 10 minutách.

Těsto vhodné i do domácí pekárny, pouze klasické droždí vyměníme za 1 sáček sušeného!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Dalamánky z chlebové mouky

Komentáře

  1. zdeňka s.   28.06.2013 | 19:23 | reagovat | závadný

    Neměla jsem pšeničnou,tak jsem je zkusila upéct ze žitné,ty byly hutnější,to je normální,na chuť moc dobré,docela jako chleba. A pak z pšeničné,přidala jsem 2PL oleje a ty tedy byly LUXUSNÍ. A soli jsem dala 1a půl lžičky,na pečící papír a droždí kostku do DP,nevím proč by se mělo dávat sušené,peču tak roky.Pro mě jasná1.

  2. RauM   24.02.2013 | 11:35 | reagovat | závadný

    já peču zásadně na pečícím papíře, takže problém z odstraňováním z plechu je mi bohužel "cizí" :) a myslím si, že chlebové mouky jsou dnes k dostání téměř všude..

  3. ČernáLuna   18.05.2012 | 12:18 | reagovat | závadný

    Chuťově standardní, možná pokud nebudete sypat solí, tak doporučuji těsto víc přisolit. A taky plech pořádně vymazat a vysypat. Nevím co se stalo, já jsem to udělala jak jsem byla zvyklá, a musela jsem je pak z plechu odřezávat nožem :D
    Ale určitě bych víc než tento recept třeba doporučila zde uvedené Dalamánky z mandlemi, tyhle mě až zas tak moc nenadchly, a protože se mi pšeničná chlebová mouka špatně shání, už opakovat nebudu.

    1. Eman   18.05.2012 | 17:25 | reagovat | závadný

      Pšeničná i žitná chlebová mouka je běžně v Kauflandu, kupuji ji do domácí pekárny. Pokud není tam, v Tescu je taky prodávají.
      Majka

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web