Autor:

Honzovy buchty

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Cukr 3 lžíce
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Mléko 2 dl
Tuk 50 g
Na kvásek
Mléko 1 dl
Cukr 1 lžíce
Droždí 40 g
Honzovy buchty

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

V teplém mléce rozmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí, dáme do tepla, kde necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s prosátou moukou, cukrem, přidáme celé vejce a žloutek.

Přilijeme mléko, změklý tuk, smícháme a vypracujeme hladké těsto, které posypeme troškou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout, z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kuličky, které na pomoučeném prkénku zploštíme a vložíme do nich malou lžičku
povidel nebo marmelády.

Kuličku sbalíme a pečlivě zalepíme všechny otvory, aby náplň neutekla, až máme kuličkami zaplněný celý pekáč, tak každou buchtu omastíme rozehřátým tukem, aby se buchty neslepily, pekáč necháme v teple ještě asi 15 minut kynout a teprve potom ho vložíme do předehřáté trouby, upečeme dozlatova a po vychladnutí buchty pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
2+
4.25 24 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Honzovy buchty

Komentáře

  1. Já   16.01.2016 | 14:16 | reagovat |

    No jako recept se dá, ale uvítala bych radu, na kolik stupňů předehřát troubu a jak dlouho péct, místo širokého pojmu dozlatova... Dívala jsem se na jiné stránky, upekla to podle toho a byly tvrdé.

  2. Scaria   10.01.2016 | 14:04 | reagovat |

    Vynikajúce...zjedol som skoro celý plech :-D O:-)

  3. verča   22.01.2015 | 21:11 | reagovat |

    Tak tenhle recept je luxusní,akorát jsem místo másla potírala na pekáčku olejem, ale stejně bomba...moje první buchty se mi povedly ;-) ;-) ;-)

  4. Pavlína Vorlová   23.11.2013 | 17:37 | reagovat |

    Tuku dávám o trochu víc, 8dg, ale jinak stejně. Jsou výborné. Nejdůležitější je těsto důkladně alespoň 2x prohníst . :-)

  5. Sarka137   22.09.2013 | 12:04 | reagovat |

    Ne, tento recept se opravdu nedá vařit přesně dle zadání, chtělo by to upravit poměry přísad. Chtěla jsem nový recept a dopadlo to tak jak už někteří psali "kejda" . Tak pokud se vám to některým stane, doporučuji přimýchat mouku, vyklopit na plech, hodně posypat krystalovým cuktem a upéct / cca Gas6 40min /, pak nakrájet na čtverečky a je to dobré i tak. Když jsem vařila podruhé, upravila jsem poměry ingrediencí od oka a pak to dopadlo dobře.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web