Horácké knedlíky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory syrové oloupané
    • 50
      ml mléko
    • 150
      g hrubá mouka
    • 3
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce pažitka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme odstát a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, sůl, mouku a zpracujeme. Do těsta přidáme malé kostičky housky a sekanou pažitku a propracujeme. Tvarujeme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 25-30 minut. Podáváme s různými druhy pečení a s omáčkami.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jenny
    Jenny |

    19. 5. 2013 15:23

    Já je dávám vařit ve folii,udělám váleček na koncích hodně utáhnu šnůrkou a jsou Super! ;-)

  • Jirkalb
    Jirkalb |

    14. 12. 2012 14:07

    Knedlíky jsou velmi zajímavé. Jen doplň do receptu jak velké koule udělat. Já doporučuji tak 5 cm průměr.

  • Simča S.
    Simča S. |

    20. 12. 2011 15:35

    Knedlíky nebyly špatné, ale asi jsem někde udělala chybu - vyvařilo se z nich plno (asi) škrobu, voda po vaření připomínala spíše kaši... Nevím, zda je to tak normální, nebo ne - poradí autroka?