Nočky se špenátem a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
35 minut
3
porce
neuvedeno
autor: MayaSo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balení gnocchi
  • na ozdobu
    • 100
      g slanina
  • podle chuti
    • česnek
    • sojová omáčka
    • 200
      g kuřecí maso
    • 250
      g špenát
    • smetana na vaření
  • podle potřeby
    • máslo
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porcování:
2
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Špenát překrájíme a kuřecí maso nakrájíme na menší kostky.
3
Příprava:
4
Na jedné pánvičce zpěníme cibulku a přidáme maso, orestujeme a poté necháme na mírném ohni dosmažit. Když je maso hotové, zakápneme sojovou omáčkou - maso má krásnou zlatavou barvu a lépe chutná. Mezitím, co smažíme kuřecí, si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a poté přidáme špenát. Jakmile špenát povolí, přidáme česnek (často se česnek na másle smaží a poté přidává špenát, záleží na každém) - po pár minutách zlehka přiléváme smetanu a povaříme.
5
Jakmile je špenát hotový a provoněný česnekem, přidáme maso včetně šťávy z druhé pánve a ještě chvíli povaříme.
6
Mezitím uvaříme gnocchi dle návodu na obalu a společně s omáčkou podáváme. Dozdobit můžeme na pánvi dokřupava osmaženou slaninou.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.