Kuře s bramborami pečené v troubě

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso celé kuře
    • 1
      kg brambory
    • tymián
    • rozmarýn
    • 4
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory, které zakápneme olivovým olejem, osolíme a proložíme neloupanými stroužky česneku.
2
Pečeme v předehřáté troubě 40 - 60 minut při 200°C. Brambory v průběhu pečení promícháme.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Laďa
    Laďa |

    26. 12. 2014 22:31

    Také mne zajímá jestli odkryté nebo přikryté? :-\

  • bara167
    bara167 |

    7. 10. 2014 23:25

    Taky bych rada jako Marketa vedela, zda se pece odkryte nebo prikryte...

  • bara167
    bara167 |

    7. 10. 2014 23:25

    Taky bych rada jako Marketa vedela, zda se pece odkryte nebo prikryte...

  • Markéta
    Markéta |

    9. 4. 2014 09:55

    Dobrý den, dnes bych toto kuře chtěla udělat k obědu. Chtěla bych se zeptat, peče se odkryté nebo přikryté? děkuji :-)

  • jahůdkalenka
    jahůdkalenka |

    1. 12. 2012 08:28

    Tento recept znám a dělám často. Skvělé je též přidat k bramborám pár cherry rajčátek na šťávu.

  • Mája Ž.
    Mája Ž. |

    12. 9. 2012 16:35

    Děkuji za skvělý recept! K bramborám jsem přidala ještě na plátky nakrájenou cibuli a mrkev. Dávám za jedna!

  • milacik100
    milacik100 |

    16. 11. 2011 12:17

    Bylo to dobré

  • Monča
    Monča |

    16. 6. 2011 13:14

    Já peču kuře s bramborama poměrně často. Ale nepřidávám tymyán, nikomu z rodiny nechutná. Místo toho dávám koření na pečené kuře a drcený kmín. ;-) Tak v polivině pečení jen kuře přeliju šťávou a je to. Jednoduché, nenáročné, mňam! :-)

  • kirinda
    kirinda |

    5. 4. 2011 13:41

    Dělala jsem dnes k obědu a bylo to moc fajn, jen kuře bylo zespoda hodně bílé, jak leželo v bramborách a šťávě, tak se neupeklo. Do hrnce jsem přidala ještě žampiony vcelkua pekla jsem 1,5 hodiny a pak ještě 10 na gril, i tak bylo maso akorát udělané, kdybych pekla kratší dobu, nebylo by hotové. Nicméně moc chutné a rychlé jídlo a určitě zas někdy udělám ;)

  • pippiva
    pippiva |

    27. 3. 2011 15:56

    Tento recept delam leta, prevzala jsem jej od tchyne =-O ;-) , je to vyborne. Krrome tymianu a rozmarynu take pridavam bobkovy list, bylinkami prolozim i brambory.

  • hakki
    hakki |

    6. 2. 2011 13:37

    Poprvé jsem zkusila jen pro malou a mě a byla jsem nadšená, bylo to výborné :-) . Podruhé jsem dala do větší mísy ale víko špatně sedělo a vůbec se mi nepovedlo... :-( poučení pro příště. Rozhodně budu dělat.

  • floxynka
    floxynka |

    29. 12. 2010 17:47

    To snad nemyslíte vážně ??!! Odporné !!

  • floxynka
    floxynka |

    29. 12. 2010 17:45

    hrozný blaf, zkazili jste nám celý den ! jsem dobrý kuchař, mám velké zkušenosti s vařením a jsem šokován odporností tohoto receptu. :-$ :-$ :-$

  • CassIsHell
    CassIsHell |

    9. 12. 2010 01:49

    jednoduché, rychlé. co víc dodat. děkuji

  • Petr
    Petr |

    30. 10. 2010 16:10

    Doporučuji. Jednoduchý recept, vše se peče najednou. Česnek se sice rozpeče, ale dodá na chuti bramborám.

  • janča
    janča |

    11. 10. 2010 20:12

    Kuřatko jsem pekla na víkend...teda jen stehna...moc nám chutnali...štˇavnaté.Chválíme recetp.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 3. 2010 20:52

    Výborná kombinace, brambory natáhly chutě ze šťávy a byly mnohem lepší, než kdyby se zvlášť vařily.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    25. 7. 2009 23:44

    vyborne taky to tak delam, jen pouzivam i koreni na kure od avokada

  • Denisa Graulichová
    Denisa Graulichová |

    21. 7. 2009 10:34

    česnek se rozpeče

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    21. 7. 2009 09:01

    Ten neloupaný česnek je tam k čemu? Rozpeče se? Vyhodí se? Ještě jsem takto nepřipravovala. Dík za odpověď.