Černá buchta jednička

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g tuk
    • hera
    • 400
      g moučkový cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g kakao
    • 0,5
      l mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao - opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu na šlehání vrškem, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech - ten musí být větší s vyšším okrajem. Pozor! Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10-15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží!! Pečeme asi 25 minut - zkusíme špejlí.
2
Tato černá buchta je u nás v rodině jednička, ale musí se dávat pozor, aby se nesrazila. Jinak je moc dobrá, vláčná a můj starší syn říká, že čím je starší, tím je lepší. Ale ona stejně moc dlouho nevydrží.
3
Využití korpusu třeba i kapku sraženého viz. recept http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNERPPFMC3&id_kategorie=JNLQCOO5 Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • martina
    martina |

    3. 9. 2015 15:52

    Dobrý den,tak jsem buchtu právě dopekla,moc dobrá a nesrazila se. :-)

  • Jirka
    Jirka |

    25. 3. 2015 21:39

    Dobrý den, recept je opravdu výtečný. Pekl jsem ji celkem třikrát, 2x se trošku srazila, potřetí ne-a to proto asi, že jsem zaměnil hladkou mouku za polohrubou mouku. Kakaa jsem dal jen 40g a taky to stačilo.

  • katka
    katka |

    6. 11. 2014 19:48

    Vynikající,povedla se a je výborná :-P :-)

  • JANA
    JANA |

    17. 10. 2014 14:52

    PODAŘILA SE MĚ JE VÝBORNÁ :-) :-D

  • a co takhle..
    a co takhle.. |

    29. 10. 2013 13:10

    a co takhle umět psát:mezery,jsem,ta :-D

  • Míša
    Míša |

    18. 9. 2013 13:31

    Vypadá perfektně, nemám moc ráda buchty a koláče s ovocem, takže se na tuhle černou už moc těším. Snad se mi také nesrazí, potom dám vědět :-)

  • vilem
    vilem |

    5. 7. 2013 12:11

    Je vyborna!!!! jak jsem si pretstavoval!!! :-P

  • violetkejr
    violetkejr |

    14. 4. 2013 20:37

    já jsem tam dala 50g kakaa a je tovýborné <3

  • nerusa
    nerusa |

    9. 11. 2012 13:32

    No, tak jsem do trouby nenakukovala a stejně se srazila, bééé. Ale je moc dobrá i tak. Snad se podaří někdy příště.

  • myšlenka
    myšlenka |

    12. 8. 2012 16:04

    Myslím, že je tato buchta velice jednoduchá na přípravu, proto nechápu poznámku "středně obtížné". :-\

  • Sona
    Sona |

    3. 3. 2012 18:11

    ahojky delala sem ji a nesrazilase zachvilku ale byla snzena .t buchta nema chybu je vyborna

  • pippiva
    pippiva |

    11. 11. 2011 22:04

    Tak jsem delala znovu a tentokrat jsem buchtu pekla cca 45 minut a po vypnuti jsem ji jeste nechala 10 minut v troube a nesrazila se. Kluk prohlasil, ze je nejlepsi ze vsech buchet. <:-)

  • pippiva
    pippiva |

    11. 11. 2011 14:29

    ...taky si myslim, ze se srazi, kdyz neni jeste na 100% upecena. Uvidime az ji budu delat znovu.

  • pippiva
    pippiva |

    10. 11. 2011 14:22

    Vyborna, trochu se mi srazila, ale na to jsem po precteni komentaru byla pripravena :-D . Hlavne, ze se nas mlady pan mohl po buchte utlouct a to je co rict, hned tak neco nesni. Chutove skvela a krasne vlacna. Co nejdriv musim zopakovat, diky.

  • Kristýna Piskačová
    Kristýna Piskačová |

    7. 2. 2010 14:33

    pekla jsem ji včera, vytáhla jsem ji z trouby a byla obrovská, ae pak se srazila :(, čím by to mohlo být?? ale i tak je vynikající a všichni mi ji pochválili :)jinak pro milovníky všeho čokoládového: promazala jsem ji ještě čokoládovým krémem: ve vodní lázni rozpustíme 150g čokolády, přidáme lžičku pomerančové kůry, do toho vmícháme 2žloutky smíchané s cukrem (dost se to v kombinaci s tou teplou čokoládou srazí, ale nelekejte se). když je to dost promíchané, necháme vychladnout. mezitím si ušleháme 225ml šlehačky. po vychladnutí (čokoláda + žloutky) tuto směs vmícháme do šlehačky a vytvoří se výborný čokoládový krém. nevím čím to je, ale někdy se mi povede a někdy je moc tekutý, tak do něj pak namelu piškoty a je všechno ok :)

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    21. 3. 2009 21:12

    Upekla jsem ji dnes přesně podle receptu a povedla se - nesrazila se. Je moc dobra. Mam kuchynsky robot Bosch, je bezva, testo skvele vymicha. Davam 1.

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    20. 3. 2009 15:59

    Téměř shodující recept vlastním na bábovku- Puškin.Vše co se točí kolem kakaa a čokolády,rodina zbožňuje.Ještě pro tmavší zbarvení používám kakao- Holandského typu...

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    20. 3. 2009 08:05

    Buchta je tím lepší, čím je starší a je také pořád vláčnější. To tvrdí můj syn, který ji miluje, zvlášť, když se mi někdy srazí, tu má nejraději. Možná jste ji, Pavlíno, pekla moc dlouho. Když je tam tolik kakaa, ráda se vysuší. Já někdy dávám kakaa ještě více a není to na závadu. Ale každému to nechutná, to chápu. Milovníci "černých" buchet si ale pochutnávají....

  • Pavlína Miketová
    Pavlína Miketová |

    19. 3. 2009 12:03

    Nějak mě ta buchta zklamala...miluju kakao, ale tady ho bylo fakt moc...ani vláčná nebyla...škoda

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    23. 5. 2007 16:32

    Pani Jano, Vasi buchtu jsem pekla tak casto, ze uz ani sama nevim kolikrat. Vcera jsem z tohoto testa upekla muffinky - a jen se po nich zaprasilo. Na svacinu do skolni tasky je to trochu sikovnejsi, nez buchta. Jinak buchta chutna s polevou, bez polevy, posypana cukrem, polita cokoladou a kdyby vydrzela, jiste by byla vlacna i druhy den. Kazdemu chutna - mne bohuzel taky.Jeste se mi ani jednou nesrazila.

  • gábina chromcová
    gábina chromcová |

    12. 5. 2007 16:18

    no,asi jsem moc rozežraná,na mě je to suchý:-( .S velkou chutí jsem se po přečtení komentářů do toho pustila,povedla se,nesrazila se,ale třeba to kopec šlehačky spraví.-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    28. 2. 2007 07:52

    Jsem naopak potěšená, že využíváte můj recept a jsem na něj zvědavá!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 2. 2007 12:59

    Můj recept na dělové koule ještě není uveřejněný...Proto ta nesrovnalost :-))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 2. 2007 12:43

    Ten zdrcnutý korpus jsem použila do receptu Dělové koule, v ingrediencích uvádím, že korpus je podle Vás, nezlobíte se?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 2. 2007 12:32

    Paní Jaroslavo, to jsem nepochopila. Dívala jsem se na recept Dělové koule, ale ten snad nemá nic společného se zdrcnutím buchty, ne? Prosím, vysvětlete!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 2. 2007 10:33

    Paní Jano, pekla jsem už dvakrát, pokaždé se mi trošku zdrcla ( proužek uprostřed ), ale nevadí, teď naposled jsem "vymyslela" nápravu. Viz recept Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)) Chuťově vynikající, dávám 1!

  • Steph Eames z Australie
    Steph Eames z Australie |

    27. 7. 2006 06:10

    Tak jsem buchtu vyzkousela a je fakt moc dobra.Jeste jsem ji podelne rozkrojila a potrela ostruzinovym dzemen. Vrsek jsem pak polila cokoladou a posypala kokosem.Podavala jsem to jako zakusek se slehackou a bylo to mnam :-)

  • Sabina Brno
    Sabina Brno |

    30. 5. 2006 13:08

    Dnes jsem ji delala je vynikajici a vsem mooc chutna.Vubec se nezrazila.Misto 80g kakaa jsem tam dala 100g a je tak jeste lepsi!!doporucuji vsem:o)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 5. 2006 08:27

    Mně se sice nezdrcla,ale nijak zvlášť nás tato buchta nenadchla.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 5. 2006 07:45

    To zdrcnutí je jen a jen v kuchařce. Poslední dobou, teď ji peču hodně často, se mi taky vůbec nezdrcla ! Neotevírám troubu dříve, než za 15 - 20 minut a nechávám ještě skoro 10 minut dopéct, trouba je tak na 160 st. Takže ta 4 patří kuchařce, ne receptu, že?? Chce to párkárt vyzkoušet a neházet hned flintu do žita. I zkušená kuchařka se splete.... Mé mamince se nikdy nezdrcla.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    2. 5. 2006 22:48

    Jak vlastne vypada zdrcnuta nebo nezdrcnuta? Delala jsem ji uz trikrat a vzdycky byla vyborna. A to i kdyz jsem zapomnela pridat cukr k maslu a dala jsem ho az na konci, takze to asi mohlo dopadnout spatne. Asi budu tu troubu muset nekdy otevrit a podivat se, jestli pak bude nejaky rozdil, nebo jestli nam opravdu chutna ta zdrcnuta :-)

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    2. 5. 2006 15:35

    Mně se nezdrcla ani jednou a to jsem na zdrcávání buchet - zvláště bublanin - expert. :o))Jinak tuhle buchtu miluju, už jsem to tady psala, že je to buchta mého dětství, na kterou jsem dlouho nemohla sehnat recept.

  • B. K.
    B. K. |

    2. 5. 2006 13:21

    Také se mi buchta zdrcla a to jsem jí zkoušela dvakrát. Přesně podle receptu. Pak jsem recept předala mamce a té se také zdrcla a to je podstatně lepší kuchařka než já. Proto dávám za 4.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    26. 3. 2006 13:18

    Tak jsem se po měsících odhodlávání rozhodla buchtu upéct.Přesně podle popisu,troubu jsem raději neotevírala po celou dobu pečení a za 30 minut byla hotová.Krásně naskočila,měla jsem radost.Po vychladnutí jsem ji vyklopila a polila čokoládovou polevou a těšila se na ráno,až ji vyzkoušíme.Ráno jsem buchtu rozkrojila a ...byla zdrcnutá.Tak nevím kde soudruzi z NDR (nebo já) udělali chybu.

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    24. 3. 2006 18:18

    Pani Jano,dodatecne prejeme Tomovi vse nejlepsi k narozeninam.Co neni,muze byt.Kdyz bude mit naladu,klidne muze o prazdninach prijet.Potom muze opravdu ob den konzumovat cernou buchtu.Pecu ji ted znova.Poleju ji cokoladou a posypu kokosem.Jo a do testa davam "trochu"rumu - ceskyho. Tesim se na Vase nove recepty.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    23. 3. 2006 11:40

    Tak jsem ji prave upekla na zitrejsi oslavu a cukrovala jsem ji pres sablonu, takze ji mam i se jmenem oslavence. Ja osobne cokoladove veci nejim, ale tady jsem se u toho testa musela sama okrikovat, jak bylo dobre. Urcite s ni zase sklidim velky uspech.

  • Ivana
    Ivana |

    23. 3. 2006 07:16

    R Schultze: děkuji za odpověď, chápu, že když se vše šlehá šlehačem, tak hrudky nejsou. Takže příště.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 3. 2006 07:15

    Paní Renato, Vy jste unikát !! Tolikrát péct po sobě jednu buchtu, to by se našemu staršímu synovi Tomovi u Vás moc líbilo, ten tuto buchtu může taky pořád a nic bych jiného nemusela péct! Dneska má 23.narozeniny, to mu musím černou buchtu upéct a hned dva plechy!Budu se snažit nějaké dobré recepty ještě vyhledat v tom množství, co mám doma. Zdravím :o))

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    22. 3. 2006 17:19

    Pani Jano,mame Vasi buchtu opetne na stole (tedy lepe receno pouze zbytky).Je vyborna.Mela jsem navstevu, dala jsem jim na buchtu slehacku a jen se po ni zaprasilo. Zitra pecu znovu.Podotykam, ze vsechno micham velmi silnym el.slehacem a jeste se mi ani jednou nezdrcla.Tesim se na Vase dalsi dobre recepty.

  • Ivana
    Ivana |

    22. 3. 2006 13:59

    Ano, měla jsem na mysli zašlehat mouku a mléko el. šlehačem a naposled ručně zapracovat prášek (abych ho šlehačem neumlátila). Jestli by byl výsledek jiný než při ručním míchání. Děkuji za radu.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 3. 2006 13:18

    Já mouku s práškem ručně zamíchávám do krémového základu po trochách a to střídavě s mlékem, hrudky se mi ještě nikdy neudělaly. Mouku nikdy do třených těst nezašlehávám (nevím, jestli myslíte elektrickým ručním šlehačem?).

  • Ivana
    Ivana |

    22. 3. 2006 09:16

    Včera jsem připravovala přesně podle návodu a jakmile jsem začala ručně zašlehávat mouku (přesátou i s práškem) a mléko, tak se mi nadělaly hrudky.Proč se mouka a mléko nemůžou šlehat ve šlehači a pak jen zapracovat pomalu prášek? Pak jsem nalila na plech, dala do trouby, vtom vešel manžel a po čuchu míří k troubě, OTVÍRÁ JI, no a bylo zdrcnuto! Chuťově byla buchta standartní.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 3. 2006 08:45

    Tak jste mě hned po ránu, paní Hano, rozesmála !!Já ale taky mívám takovou radost, když se mně tato potvůrka nezdrcne. A že si s ní vaši "hošíci" poradili, to Vám tedy fakt věřím !! :o))

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    21. 3. 2006 19:27

    Jupí nezdrcla,nezdrcla.Nedalo mi to, abych ji neupekla po tolika skvělých komentářích i když jsem na dietě(redukční).Ale moji malí chlapečkové (195 cm)si s ní během chvíle poradili a moc jím chutnala.Paní Jano děkuji za recept.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 3. 2006 16:10

    Táňo, nic si z toho nedělejte! Peču ji léta a dost často se mně taky, potvora, zdrcne. Ale právě to mají kluci rádi, ona je potom vláčnější a oni ji pojídají skoro celý týden - dělám už dva plechy, každému jednu s sebou na koleje a na privát.U nás je taky na prvním místě, pořád...Díky, paní Renato, za přání k svátku manželovi, všechno dopadlo dobře, sachrův dort nikdy nezklame, byl vynikající, sežraný byl v momentě, banánové soudky jsem dělala ze 6 banánů, více než polovinu chlapci sbalili zase s sebou, prostě skoro nic nezbylo, jenom pár rohlíčků s mákem....Tak to u nás chodí, no, když jsou v baráku tři chlapi.... Zdravím !!!!!

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    20. 3. 2006 15:37

    Az ji budete pect priste,jiste se Vam nezdrcne.Mne se opravdu jeste nezdrcla.Preji Vam hodne uspechu.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    20. 3. 2006 15:32

    Paní Renato, buchtu jsem dala do rozpálené trouby a neotvírala minimálně 20 minut. Ještě v troubě vypadala krásně (posypala jsem ji před pečením půlkami vlašských ořechů). Smrskla se a zdrcla až po vytažení při chladnutí. Ale to rozhodně není na škodu, protože právě ty zdrcnuté kousky těsta jsou nejchutnější.:-)

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    20. 3. 2006 15:09

    Tano.ta buchta je vyborna.Uz jsem ji nekolikrat pekla a jeste se ani jednou nesrazila.Dejte ji do rozpalene trouby a min. ctvrt hodiny ji neotvirejte.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    20. 3. 2006 14:20

    Po včerejším upečení jsem nebyla chutí moc nadšená, ale dnes už je buchta pěkně rozleželá a i zdrcnutá je výborná. S kopečkem šlehačky se jí nedá odolat.:-) Trochu mi chutí připomíná brownies. Ode mě má jedničku.:-)

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    19. 3. 2006 13:01

    Pani Jano,Vasemu Pepikovi prejeme vsechno nejlepsi k svatku.Mam zadelane testo na pernikove buchty a muj syn chce cernou buchtu jednicku,takze ji rychle upecu.Tato buchta je v nasi rodine na 1.miste,protoze moje deti maji rady "tmave testo".Preji Vam na dnesni den hezkou oslavu.Verim tomu,ze Vase cukrarske vyrobky budou velice rychle mizet ze stolu.

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    18. 3. 2006 17:49

    Mila Jano,moji mamince zeli vzdy moc pomohlo.Musim podotknout,ze byla dost vzorna cukrarka,ale cas od casu hresila.Tak pak proste snedla plechovku zeli a hladina cukru klesla.Kolik davate syra do testicka?Pouze "od oka" nebo urcite mnozstvi?Zitra udelam take rizecky.Rovnez upecu pernikove buchty,jeste jsem je nepekla,ale kdyz je chvalite,jiste budou dobre.Bananove soudecky udelam take,ale az v pondeli.Tady neexistujou detske piskoty,pouze dlouhe,takze je budu muset vytvarovat.Dekuji Vam za tip.

  • Di
    Di |

    17. 3. 2006 09:13

    Na tom zelí prý opravdu něco. Jen pozor na to srážení před kotrolou! Přece nám nejde o to, abychom jako diabetici byli dobří před lékaři, ale abychom měli co nejméně problémů sami se sebou - a k tomu dobrá glykemie jednou za tři měsíce nepomůže. Čímž samozřejmě neříkám, že nikdy diabeticky nehřeším. Strašně ráda peču - no a neochutnejte to!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    17. 3. 2006 07:18

    Paní Renato, díky za pochopení a radu. Určitě vyzkouším. Zelí máme svoje naložené, takže to nebude problém. Já z něj dělám dobrý salát s cibulí, nakládanými okurkami a zálivkou - miluje to celá rodina a je to zdravé. A jablkovec? Ten taky milujeme, dělám jej hodně často - je taky dobrý pro mě, že v těstě není cukr a na jablíčka dám umělý, tam to není poznat skoro vůbec. Včera večer jsem chystala na dnešek žemlovku - taky můžu - a bramborovou polívku s houbama, kterých bylo loni plno, plno, hlavně praváků. Moc Vás zdravím, hodně úspěchů při vaření a pdečení !! Já budu v sobotu dělat klasiku - slepici na smetaně a těstoviny, perníkové buchty (recept ze stránek), dám i makovou nádivku, sachrův dort, protože je v neděli Pepíka (můj muž je Josef) a ještě banánové soudečky, které zbožňují moji chlapci (no, chlapci - 22 a 23 lert) a v neděli kuřecí řízečky v sýrovém těstíčku a bramborový salát :o ))

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    16. 3. 2006 13:23

    Mila Jano, je to k neuvereni,ale mam na stole cernou buchtu jednicku a jablkovec.Je to vyborne.Maminka mela taky cukrovku a pokazde kdyz mela pred kontrolou a hresila,tak jedla kysele zeli v plechovce.Velmi ji to pomahalo na srazeni cukru.Zkuste to taky,treba Vam to pomuze.Ona take jedla rada sladke a vim,ze zeli pomaha.Ovsemzeli bez niceho,zadne masove prilohy - ani knedliky!Hodne stesti u Vasi kontroly.To jiste dobre dopadne.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 3. 2006 14:07

    Milá Renato, já taky moc, moc ráda peču, ale mám jeden problém a to velký - máme v rodině cukrovku a já už taky musím chodit na kontroly. Takže je to potíž. Někdy si upeču něco pro diabetiky, ale nikdy to není ono. Teď jsem měli několik oslav v rodině a já jsem dost hřešila. Obávám se kontroly, musím teď být na sebe přísnější, ale je to fuška !!

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    13. 3. 2006 15:20

    Mila Jano,prave mame na stole opetne Vasi cernou buchtu.Muj malej ji ma take moc rad.Bere si ji i do skoly.Chutna i jeho kamaradum.Ja kremrole taky moc nepecu.Pekla je moje maminka,ale ta zemrela,no a bohuzel se ztratil i recept.Nevadi,udelam to jako Vy z koupeneho testa.Ja pecu hrozne rada,ale bohuzel strasne tloustnu.Neustale ochutnavam.Dekuji,ze jste se ozvala.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 3. 2006 07:53

    Pan íRenato, moc mě těší, že se Vám recepty vedou a chutnají! Já kremrole moc nedělám a když, tak z kupovaného lístkového těsta, to úplně stačí. Specialistka na trubičky (jak se u nás na Vysočině říká kremrolím) byla moje tchyně. my je nemáme moc rádi, ale z toho lístkového těsto jsou perfektní. Plním je buď sněhem nebo šlehačkou. Starší syn zato miluje hlavně černou buchtu jedničku, kterou jsem opět v sobotu pekla, aby si ji mohl vzít s sebou na privát. Musím ji vždycky hodně, hodně pocukrovat, aby byla ještě vláčnější a on ji komzumuje celý týden. Nic jiného na ni nechce. S pozdravem Jana.

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    12. 3. 2006 13:31

    Pani Jano,karamelove rezy jsou vyborne.Vecer prijde navsteva,upecu jeste cernou buchtu jednicku.Do vecera z tech rezu moc nezbyde.Mimochodem ta Vase sadlova poleva je take vynikajici.To by me nikdy nenapadlo delat polevu ze sadla.Vubec me neudivuje,ze pecete na ruzne oslavy.Nemate nahodou recept na dobre domaci kremrole?Pokud ano,jiz predem dekuji.

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    11. 3. 2006 16:21

    Jano,dekuji za Vas tip.Mela jsem nemocne deti,ale hned zitra upecu karamelove rezy.Pak se ozvu jak to dopadlo.Jen vlozte klidne i recepty, ktere jsou podobne temto.Vsechno od Vas pecu bez obav,protoze vim moc dobre,ze nam to bude chutnat taky.Upecu i recepty od p.Tiche,jiste budou dobre.To je hruza,to jsem chtela zhubnout,ale pri tak dobrych receptech to proste nejde.Uz vim ted,ze ty karamelove rezy snim z 90ti procent sama.Mejte se hezky.

  • zuzana green
    zuzana green |

    7. 3. 2006 22:06

    No,tak jak na to koukam,moc se mi do toho nechce.na druhou stranu,ja uz jsem zkazila takovejch veci,ze se do toho nejspis pustim.Jsem v usa a tak se s tim zkusim poprat s "nasima" tukama a vsim moznym.Dam vedet jak jsem dopadla.Jinak,konecne buchta z hladke mouky!Super:)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 3. 2006 07:58

    Milá paní R., to, že bych v Německu určitě zbohatla mi říkala moje německá kamarádka Nataša (je Češka, spolužačka z vysoké) už před lety. Máte pravdu - hodně a často peču i pro známé na oslavy. Svoje nejlepší recepty jsem už do těchto stránek vložila. Mám sice ještě nějaké další, ale některé jsou dost podobné těm už zde zveřejněným. Mrkněte na moje recepty, třeba si zase vyberete. Hodně také peču bábovky od Jany Tiché - jsou vynikající - mrkněte na její recepty, jsou tam moje komentáře. Často peču "Jablkovec" - je taky vynikající a "Tvarohový koláč báby Havelkové". Prostě , až budete mít více času, projděte recepty, je jich tady spoustu vynikajících !! Ještě jsem si vzpomněla - vyzkoušejte moje "Karamelové řezy II", ty jsou jednička ! Já je moc často nesmím dělat, protože jsem schopna při krájení ochutnávat a ochutnávat, jsou výborné !! S přáním všeho dobrého i při pečení !! A díky za pochvalu i od Vašich přátel :o)

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    3. 3. 2006 20:54

    Jano,dnesni buchta je snezena.Od Vasi kamaradky bydlim 500km severne-skoro u more,ale i tady Nemky rozmrazujou nebo pecou hnusy polevane cervenou polevou-sypane barevnou cukrovou ryzi.Vyrizuji Vam i od mych sousedu,ze je to vyborna buchta.Tesim se na Vase dalsi recepty.Ceske recepty ctu denne.

  • R. Schultze
    R. Schultze |

    3. 3. 2006 16:37

    Vsimla jsem si,ze dobre pecete.Recepty,ke kterym Vy pridate pochvalny komentar,pecu hned bez rozmysleni taky.Vase kamaradka ma pravdu.Kdy pridate dalsi recept? Uz dopredu Vam za nej dekuju.Kdybyste tady pekla na vydelek,tak byste jiste zbohatla.Myslim to vazne.Ted mam tu buchtu opetne v troube.Skoda,ze se od toho sladkeho tloustne.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 3. 2006 08:51

    Děkuji Renato za pochvalu, těší mě, že tato buchta chutná i v Německu. Mám tam kamarádku v Kolíně a od ní vím, že Němky nic moc upéct nebo uvařit neumí. Že vrchol jejich cukrářského umění je koupit zmražený polotovar ovocného dortu a po rozmrazení jej dozdobit šlehačkou. Nebo se mýlím?Přeji Vám hodně zdaru při dalším pečení !!

  • Alina
    Alina |

    2. 3. 2006 15:12

    Výborné s pikantní zavařeninou

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    26. 2. 2006 17:12

    Jano,pecu Vas recept v Nemecku.Vsem chutna.Je to vyborna buchta,pekla jsem ji 25 minut,nic se nesrazilo.O tomto vikendu ji pecu uz potreti.Jste vyborna kucharka.Dekuji.Bydlim v Nemecku 18roku,ale oni tak dobre nepecou.Vase buchta slavi uspechy.

  • Alice Váchová
    Alice Váchová |

    15. 2. 2006 14:27

    Výborná buchta, zdobím ovocem a šlehačkou, je jako slavnostní dort

  • Zuzana Korbová
    Zuzana Korbová |

    23. 1. 2006 18:20

    Buchta je výborná. Musím říct, že mám asi více štěstí než zkušeností. Vše jsem smíchala a uhnětla ve šlehači jen vařečkou jsem vmíchala prášek do pečiva a byla skvělá. Žádné srážení se nekonalo :o)) Díky za recept.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 1. 2006 11:05

    Díky tuláku "od vedle", mně se ta potvůrka minulý týden taky trošku přisrazila, ikdyž si myslím, že mně to dělá naschvál vždycky, když mi na ní záleží . Když ji peču jenom chlapcům , je výborně upečená, když ji chci mít super, tak se přisrazí. Ale čokoládová poleva, nebo i krém, příp. trocha šlehačky, to správí. Taky zdravím !!!!

  • tulák ZR
    tulák ZR |

    22. 1. 2006 22:39

    No popravdě se trošku srazila..ale s čokoládovou polevou a posypaná kokosem je výborná :-))) Zdravím do Velkého Meziříčí :-)))

  • tulák ZR
    tulák ZR |

    22. 1. 2006 15:32

    Teď jsem dal buchtu do trouby (myslím, že kdybych na těsto pustil dceru, neměl bych z čeho péct :-) večer napíšu jak vše dopadlo..

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    23. 11. 2005 21:35

    A jako paní Eva jsem to pekla 65 minut!

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    23. 11. 2005 21:29

    Tak jsem to spletla a nejdříve jsem dala kakao a potom vejce! Tříletá dcera mě po pěti minutách pečení otevřela troubu a ani přes to se mě buchta nesrazila!!! Byla vynikající!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 11. 2005 08:29

    Jsem ráda, že se Vám, Evo, buchta nesrazila. Možná to fakt chce péct déle, je to taková potvůrka nevypočítatelná!

  • Eva
    Eva |

    13. 11. 2005 08:37

    Tak nevím, ale já jsem to rozhodně 25 minut nepekla, spíš tak 65 a možná ještě dýl. Ale nesrazila se!!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2005 17:36

    Tak dobrý těsto jsem ještě nejedla (a to ještě není upečený)

  • Katerina Shibazaki
    Katerina Shibazaki |

    29. 10. 2005 04:46

    Dneska jsem to zkusila, pripravena na to ze se potvurka srazi. A nesrazila, nesrazila. Uz testo bylo vynikajici, jedla jsem ho lzickou. Pridala jsem hodne nasekanych vlasskych orechu. Buchta ted stydne, nemuzu se dockat az ji ochutnam. Vynikajici recept!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 10. 2005 15:37

    Veroniko, taky jsem ji v sobotu dělala, tolik jsem se snažila, ale přes všechny roky pečení a zkušeností, se ta potvora taky zase srazila! Mým chlapcům ale chutná právě ta sražená. Ale mě to hrozně žere, že se to povede bez sražení jenom někdy...

  • Veronika Docekalová
    Veronika Docekalová |

    19. 10. 2005 15:06

    Dala jsem tam i ten solamyl,ale stejne se mi to srazilo. Ale i tak to zmizelo driv nez jsem to polila cokoladou 8o) Mnamka

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 10. 2005 09:07

    Každému chutná něco jiného, já to chápu, nikomu tento recept nevnucuji. Jenom je potřeba vyzkoušet, co komu vyhovuje.

  • Hanka
    Hanka |

    10. 10. 2005 17:37

    No ja ji pekla o vikendu a zas tak supr nam neprisla. Samozrejme se mi taky srazila. A neco tomu chybelo. Mozna posypat na vrchu orisky...

  • Eva P
    Eva P |

    7. 10. 2005 09:42

    vyborna buchta, samozrejme se mi taky srazila, ale nasemu chutovemu pozitku to nijak zvlast nevadilo :) zkusim radu se solamylem

  • Marie
    Marie |

    27. 9. 2005 14:27

    Vše dle předpisu, max. ubereme ty dvě lžíce mouky a nahradíme solamilem.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 9. 2005 06:59

    Já to, paní Marie, taky s tím solamylem zkusím, až budu tuto potvůrku péct. Uvidíme, jak se povede.A to jste prášek do pečiva dávala taky?

  • Marie
    Marie |

    22. 9. 2005 14:49

    tak na tohle já nemám nervy: srazí-nesrazí a ono se to jako naschvál srazí skoro vždycky.protože naše tuky obsahují velké %vody a potom z toho máte takovou břečku, kterou už nikdo nezachrání.Nedávno jsem četla, že se má přidat do těsta dvě lžíce solamilu, zkusila jsem a buchtička se povedla.Vyzkoušejte třeba to je ono.Aby tak rychle nemizela z pekáče, krájím menší kostičky,ono je pak žinantní jít si třikrát.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 9. 2005 06:52

    Tato buchta je "velká potvora", když ji vytáhnete trochu dříve, než se má, tak se, mrška, srazí. Já musím buchty obracet a jak nevystihnu přesně ten okamžik, když už z jedné strany skoro je upečená a je ji potřeba obrátit, o p a t r n ě obrátit, tak se mi taky srazí.To se ale stávalo i mamince a babičce, takže si z toho nic nedělejte. Jak jsem už psala - našim hochům doma to nevadí, mají ji rádi i sraženou, ba právě jim chutná i více!

  • Juicy
    Juicy |

    19. 9. 2005 17:01

    Achjo ;o( taky se mi srazila a to vypadala tak krásně, chladila jsem ji velmi opatrně a přesto to nevyšlo, to mám asi z toho, že jsem se moc těšila :o)

  • Silvie Dosoudilová
    Silvie Dosoudilová |

    18. 9. 2005 08:05

    Je vážně skvělá, moje děti buchty moc nemusí, ale na téhle si pochutnaly. Dnes dělám oslavu a mám v plánu tuto buchty pro ostatní upéct, tak jsem zvědavá, jestli si taky tak pochutnají.

  • Evita
    Evita |

    17. 9. 2005 23:24

    Paní Jano,opravdu upřímný dík za skvělou dobrotu.Rodina preferuje "čokoládové" dortíky a tohle je jedno z nejšťavnatějších těst,která jsem kdy pekla.Trochu jsem to/úplně zbytečně!/zkusila vylepšit ovocem,ale byl to nerozum - kamarádka prohlásila,že je to jako peřinka,a to ochutnala jen okraje...Příště dám jen polevu.Také zkusím radu s rozmícháním kakaa v teplém mléce,zdá se to dobrý nápad.Zlaté naše babičky!

  • Jana z Rokycan
    Jana z Rokycan |

    17. 9. 2005 14:28

    Tak jsem neodolala a buchtu jsem dnes zkusila.Je vynikající a ani postup není složitý.Paní Jano z VM,super recept!!! :)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 9. 2005 09:48

    Jo, Lenko, mně se taky ještě občas trohu srazí. Fakt nevím, čím to je. Možná tím množstvím kakaa. Buchtě to ale na kvalitě neubere a u nás ji mají naši hoši ráději, když je sražená. Že prý je taková vlhčí a vláčnější. Já prostě nevím, proč se někdy srazí.:))

  • Jana Han
    Jana Han |

    15. 9. 2005 21:42

    Ja kakaovy prasek pred pridavanim do testa smicham s 1 lzici tepleho mleka nebo i vody na kasicku a tim predejdu tomu litani kakaa po kuchyni. Take se mne zda, ze testo ma sytejsi /tmavsi/ kakaovou barvu nez pridanim jen kakaoveho prasku. Moje babicka dokonce svarovala predepsane mnozsti mleka a kakaa predem. Rikala pro krasu a pro pohodli

  • Lenka
    Lenka |

    15. 9. 2005 15:01

    tak buchticka je hotova a je vyyyyborna, bohuzel se mi srazila po vyndani z trouby a to jsem ji pekla pomalu bez divani a potom jsem ji nevystavila zadnemu tepelnemu soku. co jsem mohla udelat spatne, poradite mi? predem dekuji:)

  • Verulinka
    Verulinka |

    15. 9. 2005 14:28

    Lenko, vidím, že nejsem sama, komu chutná syrové těsto :o) Asi je to úchylka a zdravé to taky moc nebude, ale občas si nemůžu pomoct. Alespoň "vylízat" mísu a vařechu vždycky musím.

  • Lenka
    Lenka |

    15. 9. 2005 14:06

    tak jsem prave dala buchticku do trouby upect, musim se ale priznat ze se tam malem nedostala, uz jen to testo je vyborne, nemuzu se dockat az se upece. mockrat za tento recept dekuju

  • Verulinka
    Verulinka |

    14. 9. 2005 22:14

    Pro Hanku: Pocházím z Moravy, z Rožnova pod Radhoštěm, frgále doma děláme, takže se pokusím přispět svou troškou do mlýna ... :o)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 9. 2005 08:18

    Z Moravy skutečně jsem, ale ze západní, takže ne Valašské Meziříčí, je mi líto, valašské frgály neznám....

  • Hana Lukešová
    Hana Lukešová |

    13. 9. 2005 14:57

    Předpokládám, že by paní Jana z VM mohla být z Moravy, nezná někdo recept na valašské frgále? Moc nám o dovolené chutnaly.

  • Eva
    Eva |

    13. 9. 2005 09:26

    Včera jsem jí upekla a nemohla jsem se dočkat rána. Jedním slovem báječná, vláčná. Polila jsem jí čokopolevou a posypala kokosem.

  • Verulinka
    Verulinka |

    11. 9. 2005 22:26

    Těsto jsem dělala v robotu - bylo to bez námahy a nesrazilo se. Asi je potřeba tomu dát čas a neuspěchat přidávání vajec, mouky a mléka. Jediné minus - pro dva lidi je toho moc. Takhle ji budeme snídat celý týden :o) Příště udělám z půlky dávky.

  • Libuse J.
    Libuse J. |

    4. 9. 2005 18:13

    Toto testo používám také na vynikající vánocní cukroví.Na plech se testo vylije asi v 1-2cm vrstve a upeče se v mírné troube.Jeste za tepla se polije rumovou polevou a necha se jen mírne osusit a hned se vykrajuje/nejlépe mesícky-nejúspornejsí/ toto cukroví je nejdríve pryc-snedené!

  • Jana
    Jana |

    4. 9. 2005 00:55

    Opravdu dobrá. Nesrazila se, ale rychle zmizela. Vypadala suchá, ale nebyla...dělala jsem ji také s čokopolevou a pak šlehačku navíc. Nemá to chybu, děkuji za recept.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 8. 2005 12:47

    Díky všem za pochvaly!! Patří vlastně mým předkům - mamince a babičce. Je fajn, když na ně taky takhle můžu vzpomenout....

  • Marketa Elkins
    Marketa Elkins |

    29. 8. 2005 23:13

    Buchta sklidila uspech i v zahranici !! [USA] Diky za recept!!

  • Ilona Machonova
    Ilona Machonova |

    28. 8. 2005 10:43

    Upekla jsem -je to výborné,nastrouhala jsem ještě na teplé tyčinky čokolády s jahodovopu náplní a bylo to moc dobré.

  • Ilona Machonova
    Ilona Machonova |

    27. 8. 2005 17:30

    Jdu vyzkoušet tu ,,černou buchtu jedničku,, pak se ozvu , jak se povedla.

  • Petra Urbanová
    Petra Urbanová |

    25. 8. 2005 21:33

    moje babička na to ještě přidávala citronovou polevu..:o)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 8. 2005 12:14

    I mně se někdy stane, že je sušší, to je ale tím, když ji trochu déle peču. Ona je skutečně lepší, když se trochu rozleží. Moc dobrá je s čokoládovou polevou, ale to doma nesmím dělat...

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    24. 8. 2005 11:43

    Tak jsem tu buchtu zkusila. Nespadla. Naopak vyběhla a trošku praskla, ale vůbec nevadí. Byla malinko suchá, ale díky šlehačce a kafíčku výborná

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    24. 8. 2005 10:28

    XY, a to kyselo je moc kyselý :)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 8. 2005 10:22

    Tak tady máme zase nějakého "chytráka" - tentokrát XY !! Během pár minut stačil "odsoudit" pár receptů a mě by zajímalo, co z toho sám vyzkoušel !!!!

  • XY
    XY |

    23. 8. 2005 22:26

    Strašně kakaové!! Až nechutné

  • Lea
    Lea |

    22. 8. 2005 08:23

    moc dobrá a nesrazila se !!! Mela jsem strach jestli se mi nesrazí. Manžel miluje buchty a já už nevím co péct tak jsem ráda za každou novinku. Dík

  • Veronika
    Veronika |

    22. 8. 2005 08:06

    Dělala jsem to v sobotu a ještě jsem do těsta přidala vlašské ořechy a hrozinky...vřele doporučuji!

  • Gertruda Šimová
    Gertruda Šimová |

    20. 8. 2005 10:45

    Tento recept poznám a můžu ručit,že výrobek bude chutnat každému.Je to rychlé a snadné!!!

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    19. 8. 2005 12:54

    Buchta je výborná,málem jsem jí nestačila dát na plech,protože můj manžel mi jí jedl ještě za syrova.Dělala jsem ji včera večer a už je pryč,jen se po ní zaprášilo a to jsme na to jen dva.Moc děkuji za supr recept,chěla jsem Vám dát dvě jedničky,ale neproskočilo to.Prostě u mně máte velikou jedničku s hvězdičkou!!!

  • Jajuska
    Jajuska |

    18. 8. 2005 09:15

    Buchta je moc dobrá,vůbec se mi nesrazila a všem moc chutnala.Hodnotím za 1!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    16. 8. 2005 12:03

    Pro pani Janu Pepe - buchta, kterou popisujete je vynikajici, ale uz je to jiny recept, Delam to casto jako " jogurtova buchta" rychla a moc dobra:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    16. 8. 2005 08:12

    Moc díky za odměnu!!! Určtiě vyzkouším !!

  • Jana Pepe
    Jana Pepe |

    15. 8. 2005 22:03

    Buchtu dělávám, ale dobrá obměna je přidat místo Hery 1/2 hrnku oleje a místo mléka celou velkou Holandii bílý jogurt. V tomto případě se nemusí nic šlehat, jen se všechny suroviny dají do mísy a pořádně promíchají.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 8. 2005 10:00

    Tak se dívám, že opět "pětkař" řádil. Buchta se ztratila z TOPU jak namydlená. Je to fakt chudák...Ať má radost z této své činnosti, zřejmě v životě jinou nemá...

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    10. 8. 2005 20:28

    Alenko, vejce musi mit pokojovou teplotu a michat se udajne ma jen ve smeru hodinovych rucicek - rada me teticky, ktera je na buchty mahr:-)) Vy vsechni jste me navnadily jeste na tuto buchtu, asi zacnu drzet ten pust i ve stredu, jinak za svoji vahu uz nerucum:-)))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 8. 2005 16:50

    Nestačila, protože je tam hodně kakaa a taky mouky. Vyzkoušejte a poznáte, že je to sladké "akorát":)

  • alena
    alena |

    10. 8. 2005 09:20

    Chtěla bych poradit, když míchám těsto s celými vejci vždy se mi srazí, nevíte někdo v čem dělám chybu? Děkuji, ráda bych vyzkoušela i tento recept, ale mám obavu z těch vajec.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    9. 8. 2005 20:51

    Když uberete cukr, budete muset ubrat i kakao. A v tom případě to bude jen kakaová buchta a ne ta s krásně čokoládovou příchutí.

  • Heli
    Heli |

    9. 8. 2005 19:10

    mám vyzkoušeno, že se buchta nesrazí když si včas vyndám vajíčka z ledničky. Mají tak stejnou teplotu jako tuk a těsto se zaručeně nesrazí

  • Leňule
    Leňule |

    8. 8. 2005 12:40

    Není toho cukru trošku moc? Snad by stačila i polovina, ne?

  • Alis
    Alis |

    7. 8. 2005 09:59

    Výborná buchta

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    6. 8. 2005 20:45

    Moc dobrá buchta! Dávám jí třetí jedničku! Také se mi líbí její jednoduchá příprava. A abych nemusela příště používat váhy - převedla jsem množství takto: 400g cukru - 2 čtvrtlitrové hrnky, 500g mouky - 2 3/4 hrnku, 80g kakaa - 8 lžic. Výborná je i proto, že je v ní máslo a ne olej, což nemáme doma moc rádi :-)))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 6. 2005 15:18

    Máte pravdu, Abies, tato černá buchta je zřejmě starý recept, protože jej mám od maminky, která zase od své maminky a ta od své. Taky nám tuto buchtu maminka dělávala dost často, když peněženka dovolovala, protože je to trochu náročnější na suroviny, ale stojí za to !! Díky za pochvalu, moc mě potěšila. S čokoládovou polevou by tato buchta byla ještě lepší, ale u nás se na polevy moc nedá. Nebo dozdobit jahodami a šlehačkou a pocákat čokoládou - taky velmi lákavá kombinace, ne?!

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    13. 6. 2005 12:17

    A ještě jsem chtěla poděkovat za výborně popsaný postup.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    13. 6. 2005 12:16

    Výborné, díky za recept, všichni ji doma chválili :-). A je to přesně ta černá buchta, kterou jsem jako malá holka milovala a nemohla jsem na ni sehnat řádný recept. Ještě jednou díky, hodnotím za 1. :o)

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    11. 6. 2005 21:18

    Tak jsem jí zkusila z půldávky do dortové formy,povedla se náramně - nesrazila se mi.Mě docela chutnala,ale můj manžel z ní až tak nadšený nebyl-prý je moc kakaová. Příště zkusím dát méně kakaa a po upečení naplním nějakým lehkým krémem-možná pařížským- a dozdobím šlehajdou.

  • klára
    klára |

    6. 6. 2005 17:49

    Moc se povedla, ale je to zajisté výborným receptem, vlastně jsem ji pekla 2x během 3dnů.a u nás se po ní také rychle zaprášilo.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 6. 2005 10:34

    To jsem, Klárko, ráda, že jste si vyzkoušela a určitě se Vám povedla, když jste ji pekla dvakrát za týden. Můj starší syn by ji mohl pořád bez přestávky!

  • klára
    klára |

    5. 6. 2005 18:00

    bylo to vynikající, úž jsem ji pekla 2x během jednoho týdne.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 5. 2005 07:37

    Martine, nic si z toho nedělejte a zkuste ji. Naši hoši říkají, že sraženou ji mají nejraději, ona je taková vláčnější a ten starší říká, že když ji potom dojídá v týdnu - má buchtu skoro celou jenom pro sebe - je nejlepší !! Mně se taky vždycky nepodaří, ale je opravdu dobrá i sražená. Je vynikající s čokoládovou polevou, ale u nás se na polevy moc nedá.:)

  • martin mařík
    martin mařík |

    20. 5. 2005 21:11

    zní to skvěle ale mě se srazí všechno takže to skoušet radši nebudu