Honzíkovo kuřecí s medem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 14
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: vodry

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • 3
      lžíce med
    • 1
      ks citronová kůra
    • citronová šťáva
    • sojová omáčka
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil.
2
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a popepříme a potřeme jedním stroužkem česneku. Vložíme do marinády a necháme uležet. Nejméně hodinu a půl, ale nejlépe tak jeden den. Poté grilujeme, nebo z smažíme na pánvi.
3
Jako příloha americké brambory, hranolky, brambory, tatarka nebo cikánská omáčka.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenkahun
    lenkahun |

    8. 8. 2012 08:44

    Je to vynikající. Měla jsem strach z kombinace sladký a maso, ale všem to moc chutnalo.

  • esulim
    esulim |

    23. 1. 2011 13:35

    Tak budu za černou ovci, ale tohle jidlo uz nikdy nebo aspoň ne s kuřecími prsíčky.

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    21. 1. 2011 19:17

    Opravdu vynikající,celá rodinka se olizovala a jedna porce každému rozhodně nestačila :).Zítra budu zkoušet tu samou marinádu na kuřecí křidýlka,myslím,že nebude o nic méně chutnější. Sláva kuchařům,kteří nám dávají možnost vařit rychle a chutně :) :)

  • aiach
    aiach |

    18. 11. 2010 10:02

    Trochu jsem dosolovala, ale bylo to vyborny :-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    22. 8. 2008 01:50

    Je to velice dobré, chuť masa v medu, česneku a koření byla výborná. Nechala jsem maso uležet přes noc, na pánvi jsem ho pak trochu podlila - manžel je "šťávový". Všem to moc chutnalo.

  • Daniela Burdová
    Daniela Burdová |

    11. 3. 2008 15:10

    Místo kuřecích prsou jsem použila rozčtvrcené kuře is kůží. Sójové omáčky vybyla už jen jedna lžíce, tak jsem doplnila Worchesterskou. Pekla jsem asi hodinu. A bylo to mňamkózní. Děkuji za recept.

  • katerina mikulova
    katerina mikulova |

    23. 9. 2007 18:13

    bylo to dobre,muj pritel miluje jidla na sladko, tak sem se mu zavdecila.

  • Eliška Řezníčková
    Eliška Řezníčková |

    6. 3. 2007 10:53

    S masem na sladko nemám mnoho zkušeností ale toto bylo vynikající.Jen jsem do záveru smažení přidala zbylou marinadu,aby bylo trošku štavičky.

  • Hanz
    Hanz |

    20. 1. 2007 13:44

    Zkoušel jsem a upřímně rečeno, bez soli to není ono. Příště ještě přidám mín citronové kůry a bude to super:-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2006 19:33

    V sojove omacce je dost sloi rekl bych

  • Katka Radostová
    Katka Radostová |

    8. 10. 2006 15:05

    dávám jedna! Co dodat?...výborné!

  • Jarmila Vaľová
    Jarmila Vaľová |

    8. 10. 2006 00:06

    Vyzerá to dobre,len sa tam asi zabudlo na soľ

  • Tereza Fel
    Tereza Fel |

    7. 9. 2006 19:11

    Opravdu vynikající! Celá rodina si velice pochutnala a já za to děkuji panu Vodrážkovi. Tento recept bude urcitě patřit mezi naše nejoblíbenější

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    4. 8. 2006 17:49

    Martinko, jesti je to tak vazne jak ctu, pan Vodrazka si zaslouzi panaka:-)) Jidlo je opravdu vynikajici, i ja davam 1*

  • Martina
    Martina |

    4. 8. 2006 13:31

    Tento recept je naprosto úžasný. Přítel byl z toho vedle a už si je jistý že si mě vezme :-). Prostě vynikající a dávám jedničku

  • Jan Vodrážka
    Jan Vodrážka |

    15. 6. 2006 16:47

    dějkuju za ohlasy, poskytnu neco dalsiho jen co neco vymyslim(autor)

  • cetacetla
    cetacetla |

    27. 5. 2006 13:51

    Vyzkoušela jsem a bylo to výborné.děkuji.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    24. 5. 2006 13:53

    Tohle bylo tak dobré! Doporučuju vyzkoušet.Podávala jsem se šťouchanými brambory s cibulkou opečenou do křupava. :)

  • HANA JEZIKOVA
    HANA JEZIKOVA |

    23. 4. 2006 01:27

    dnes jsem to vyzkousela,bylo to dobre,jen priste dam min citronu,ale jinak ok.

  • HANA JEZIKOVA
    HANA JEZIKOVA |

    21. 4. 2006 23:08

    MUZE TO BYT DOBRE,VYZKOUSIM,MAM RADA NOVE RECEPTY