Autor:

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Snadné
Ingredience
Červená řepa
menší (střední)
2 ks
Sůl  
Pepř drcený  
Med 3 lžíce
Vlašské ořechy 2 lžíce
Česnek
1-2 stroužky
 
Citronová šťáva 2 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Červená řepa s medem podle J. Krausové

Postup přípravy:

Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15 minut, podle velikosti řepy. To, zda je uvařená, zjišťujeme podobně jako u brambor.

Nakrájejte je na tenké (asi 0,5 cm) plátky, které vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolte, opepřete, zakápněte polovinou medu a posypte polovinou nasekaných ořechů. Na to naklaďte druhou vrstvu - stejným způsobem. Navrch přidejte na plátky pokrájený česnek, pokapejte citronovou šťávou.

Pečte na 160° C asi 15 minut. Po vytažení z trouby lehce pokapejte olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Červená řepa s medem podle J. Krausové

Komentáře

  1. Hana Štětinová   24.06.2015 | 18:59 | reagovat |

    Řepa je velmi zdravá a vaří se zásadně neloupaná!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web