Autor:

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Snadné
Ingredience
Červená řepa
menší (střední)
2 ks
Sůl  
Pepř drcený  
Med 3 lžíce
Vlašské ořechy 2 lžíce
Česnek
1-2 stroužky
 
Citronová šťáva 2 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Červená řepa s medem podle J. Krausové

Postup přípravy:

Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15 minut, podle velikosti řepy. To, zda je uvařená, zjišťujeme podobně jako u brambor.

Nakrájejte je na tenké (asi 0,5 cm) plátky, které vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolte, opepřete, zakápněte polovinou medu a posypte polovinou nasekaných ořechů. Na to naklaďte druhou vrstvu - stejným způsobem. Navrch přidejte na plátky pokrájený česnek, pokapejte citronovou šťávou.

Pečte na 160° C asi 15 minut. Po vytažení z trouby lehce pokapejte olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Svíčková omáčka s muffinem Báječný oběd na Boží hod i na Štěpána Články z

Komentáře k receptu: Červená řepa s medem podle J. Krausové

Komentáře

  1. Hana Štětinová   24.06.2015 | 18:59 | reagovat |

    Řepa je velmi zdravá a vaří se zásadně neloupaná!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web