Červená řepa s medem podle J. Krausové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červená řepa menší (střední)
    • sůl
    • pepř drcený
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce vlašské ořechy
    • česnek 1-2 stroužky
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15 minut, podle velikosti řepy. To, zda je uvařená, zjišťujeme podobně jako u brambor.
2
Nakrájejte je na tenké (asi 0,5 cm) plátky, které vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolte, opepřete, zakápněte polovinou medu a posypte polovinou nasekaných ořechů. Na to naklaďte druhou vrstvu - stejným způsobem. Navrch přidejte na plátky pokrájený česnek, pokapejte citronovou šťávou.
3
Pečte na 160° C asi 15 minut. Po vytažení z trouby lehce pokapejte olivovým olejem.

Komentáře k receptu

  • Hana Štětinová
    Hana Štětinová |

    24. 6. 2015 18:59

    Řepa je velmi zdravá a vaří se zásadně neloupaná!

  • Pavla
    Pavla |

    21. 4. 2015 13:37

    Vapadá to skvěle! Aktuálně jsem objevila i další recepty z červené řepy, které by mohli ostatní zajímat. Najdete je zde - http://painandgain.cz/5-dietnich-receptu-z-cervene-repy .. Inspirace není nikdy dost :)