Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • fusilli
    • 250
      g cuketa
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml smetana
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • 1
      svazek petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme.
2
Olej rozpálíme a osmahneme cibuli. Přidáme cukety, promícháme a povaříme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem, povaříme 5 minut.
3
Přidáme smetanu, povaříme, až omáčka zhoustne. Osolit, opepřit a dochutit muškátem.
4
Uvaříme těstoviny a smícháme s omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sissy
    sissy |

    3. 7. 2013 21:46

    Vynikající ;-) Úplně famózní. Jediné co jsem udělala jinak byl vývar, neměla jsem zeleninový, tak jsem použila slepičí. Tohle budu dělat často, když bude hodně cuket <:-)

  • Macková
    Macková |

    22. 2. 2013 17:19

    takové nijaké, musela jsem dost dochucovat a ani není napsáno co s tou petrželkou :'( , které bylo strašně hodně, kdybych jí zamíchala do omáčky, tak by jí nikdo nesnědl, tak jsem s ní posypala brambory a trochu dala do omáčky

  • Táňa
    Táňa |

    5. 1. 2013 11:04

    nechutná to nikomu :-(

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    19. 10. 2011 11:36

    Je velmi dobrá i s bramborem, přidávám stroužek česneku. ;-)