Cuketovo - masová směs

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová plec nebo kýta, libová krkovička, kuřecí, králičí či krutí řízky
    • koření dle vlastní chuti: Tandoori, Adžika, Gyros, grilovací...
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) cca
    • sůl dle chuti (pozor na sůl v koření!)
    • 500
      g cuketa mladá, neloupaná, cca
    • olej
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, okořeníme dle chuti, osolíme a zasypeme škrobem (lze i kukuřičným). Promícháme a dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme doměkka a dozlatova. Po osmažení maso vyndáme, uložíme v teple a do výpeku dáme zprudka smažit cca půlcentimetrová kolečka pokrájené cukety. Zprvu se nám bude zdát cukety mnoho, ale během smažení se množství výrazně zmenší.
2
Mícháme dle potřeby, ale ne častěji než je nutné, abychom cuketu nerozmačkali. Smažit musíme zprudka, aby se cuketa nezačala dusit. Solíme ji a dochucujeme až na závěr, aby nepustila vodu, a to buď kořením, které obsahuje (některé) také sůl, sojovou omáčkou nebo kořením a solí, případně česnekem nebo bylinkami (tymián...). Po osmažení k cuketě nasypeme osmažené maso, opatrně společně promícháme, případně krátce maso prohřejeme a podáváme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem, opečenými tousty či topinkou...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jíchová
    Jíchová |

    12. 6. 2016 19:09

    Snadné a výborné. I manžel se dal přemluvit a porci zeleniny snědl s chutí.