Brambory na paprice jako příloha

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory uvařené ve slupce
    • 1
      ks cibule na drobno nasekaná
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
2
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme. Vsypeme nakrájené brambory, jemně promícháme, aby se obalily paprikou. Pokud je potřeba, prohřejeme.
3
Podáváme jako přílohu k masům, k prívarkům apod.
4
Poznámka: takto se dají využít jako vhodná příloha i drobné brambůrky.
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Geko
    Geko |

    31. 1. 2015 17:05

    Byly dobré :) Brambory ve slupce jsem vařil poprvé, tak jsem trochu zápasil s následným loupáním, ale jinak jednoduché.

  • Geko
    Geko |

    31. 1. 2015 17:05

    Byly dobré :) Brambory ve slupce jsem vařil poprvé, tak jsem trochu zápasil s následným loupáním, ale jinak jednoduché.

  • polmari
    polmari |

    10. 4. 2014 13:05

    Výborné - dělala jsem společně s http://www.recepty.cz/recept/kureci-prsicka-v-tatarce-16804, kde jsem vynechala ty spodní brambory a musím říct: :-P

  • Hana
    Hana |

    10. 4. 2014 08:04

    Taky je dělám, ale místo cibule dávám zpěnit petrželovou nať. Brambory samozřejmě vařené, ani není podmínkou, že vařené ve slupce .Paprika by byla po delší době hořká.

  • Standa Dolanský
    Standa Dolanský |

    10. 4. 2014 07:08

    Urcite vyzkouším

  • Sofča2000
    Sofča2000 |

    2. 6. 2013 17:11

    VÝBORNÝ,DĚLÁM SI JE TAKY :-P :-P :-P :-P :-P

  • otylka lentilka
    otylka lentilka |

    30. 5. 2013 19:16

    1* pro Terezu

  • sonick
    sonick |

    12. 9. 2012 12:59

    je tam napsané, že mají být uvařené ve slupce

  • syrove nebo varene?
    syrove nebo varene? |

    5. 4. 2011 17:43

    ty brambory se jen v te paprice obali (jiz varene) nebo se tam usmazi?

  • Honza
    Honza |

    27. 11. 2010 21:17

    paprika má být sladká?

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    9. 2. 2007 20:21

    Valmi dobre tento recept mame v rodine jiz dlouho,doporucuji jako prilohu ke zverine...vyborne

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    8. 2. 2007 06:51

    Martin, robila som už aj s kari, to zbožňujem, ale oveľa častejšie robím s paprikou, zobem tie zemiaky aj bez mäska, paprikou netreba šetriť.

  • MartinV
    MartinV |

    7. 2. 2007 19:17

    Možná by stálo za zkoušku místo papriky vzít kurkumu nebo kari. Zkusím, jen co "vyžeru" lednici :-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 2. 2007 15:29

    Zabudla som dopísať, že osolíme :)))