Houby na italský způsob

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g čerstvé houby
    • 150
      g mascarpone
    • 2
      lžíce pecorino strouhany, pripadne nahradime parmezanem
    • 3
      stroužek česnek
    • petrželka svazek
    • papričky peperoncini hrube mlete - necele pul lzicky
    • máslo
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla, přidáme česnek a chvíli restujeme na mírném ohni, dáme pozor, aby nezačal hnědnout. Přidáme houby, část (hrst) petrželky, dostatečně osolíme, zalijeme cca 1 dcl vody a necháme dusit. Když jsou houby měkké a zůstane nam trochu tekutiny (můžeme přidat během dušení trochu vody-záleži kolik vody pustí houby), odstavíme z ohně a přidáme mascarpone, pecorino, peperoncino, ješte trochu petrželky a promícháme dokud se mascarpone nerozpustí. Podáváme s těstovinami nebo s čerstvým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.