Autor:

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Snadné
Ingredience
Kaštany
JEDLÉ
 
Jedlé kaštany - pečené, vařené

Postup přípravy:

Příprava před tepelnou úpravou:
Každý kaštan nařízneme na vypouklé (špičatější) straně do tvaru písmene X. Zářez by měl být zhruba 2 cm dlouhý a 4 mm hluboký.

Jedlé kaštany vařené:
Do vroucí vody nasypeme nařízlé kaštany a na středním plameni vaříme 8-10 minut. Pak vodu slijeme, kaštany dáme do utěrky, pořádně pomačkáme, abychom porušili jejich skořápku a ještě hodně teplé oloupeme i se slupkou pod skořápkou (je nahořklá). Pokud neoloupeme ještě teplé, skořápka opět ztvrdne.

Jedlé kaštany pečené na pánvi:
Na středně rozehřátou pánev nasypeme nařízlé kaštany a za občasného promíchání a zatřesení pánví pečeme do ztmavnutí (né zčernání) skořápky cca 10 minut, naříznuté kříže se nám začnou otevírat a pukat. Takto upečené kaštany po mírném zchladnutí oloupeme i se slupkou pod skořápkou.

Jedlé kaštany pečené v troubě:
Pečeme v rozehřáté troubě na cca 200°C asi 10-15 minut. Kaštany v troubě ztmavnou a začnou pukat. Po vyndání necháme mírně zchladnout a ihned oloupeme i se slupkou pod skořápkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 114 x
2+
4.38 114 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 114x)

Komentáře k receptu: Jedlé kaštany - pečené, vařené

Komentáře

  1. LastOdds   27.11.2016 | 15:45 | reagovat | závadný

    Já je jen naříznu a dám do mikrovlnky. Na každý kaštan 30 sekund.
    Dobu rozdělím na půl a mezi půlkami nechám kaštany minutku odstát.
    !když dobu přeženete, kaštany se vysuší a jsou pak tvrdé ;-) !

  2. Milena   27.11.2016 | 13:08 | reagovat | závadný

    Vařím kaštany jen ve vodě. Přijde mi to jednodušší, protože je nemusím hlídat, aby se nepřipálili a i se mi líp loupu. Taky je nařezávám a vodu nikdy nenasají. Nasypu je do hrnce, zaleju vodou a vařím asi pětadvacet třicet minut. Loupu je ještě horké stejně jako mandle a vyndavám si je z vody postupně, protože to jde líp. Máme je moc rádi, z kaštanů vařím i peču sladkosti. Třeba mufiny a sušenky jsou jsou z kaštanů vynikající.

  3. Marina   25.11.2016 | 9:09 | reagovat | závadný

    Dobry den, nariznou kastany před varenim je blbost, kastany nasaknou vodu a ztraceji chut...
    Staci je povarit 34 min v papinaku vcelku, potom rozříznout napul podelne (vždy zacit od spodni casti) pak vydloubnout lzickou svetlou část (nemusi se vůbec loupat, je to ztrata casu) Vim o cem mluvim, pochazim z mist, kde se kastany pestuji a kde navic rostou i volne v lese...

  4. Anna Doležalová   25.11.2016 | 8:54 | reagovat | závadný

    Já mám nejraději kaštany v syrovém stavu. Jenom je sloupnu s hnědé kůže a nožíkem na loupání brambor je očistím od vnitřní slupky a potom jenom koušu. Takhle jsme to dělávali jako malé děti a dělám to dodneška. Zatím mám dobré zuby, syrové kaštany jsou dost tvrdé. :-P

  5. Monika   03.11.2016 | 6:18 | reagovat | závadný

    Jsou výborný a nejlepší jsou ještě teplý a super i při rekonvalescenci, to říkali teď v herbáři.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web