Jablečné lívance s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Terki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      dl mléko
    • 160
      g ovesné vločky
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 400
      g jablka strouhaných
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček vanilkový cukr nebo skořicový
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme. Těsto nabíráme lžící a smažíme na oleji do růžova - nejlépe v lívanečníku.
2
Hotové sypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pekarka
    pekarka |

    13. 6. 2016 22:27

    Výborný , dala jsem celé vejce, prášek do peč. a 3 velká jabka ,moc chválím :-)

  • pekarka
    pekarka |

    13. 6. 2016 22:27

    Výborný , dala jsem celé vejce, prášek do peč. a 3 velká jabka ,moc chválím :-)

  • ozisek
    ozisek |

    20. 9. 2012 12:58

    Zdravím! Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající! Jen pro zajímavost, těsto dle receptu (jablek jsem dala 3ks, tak nevím, jestli to bylo přesně 400g) vyšlo na asi 27 lívanců velikostí jako na fotce. Doporučuju :-)

  • sheila17
    sheila17 |

    1. 7. 2012 13:13

    Tak, tak :-)

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    27. 2. 2009 19:45

    Bezva! Vločkové lívance dělám, ale vloček tam přijde polovina množství mouky, ale přijde tam trochu prášku do peč. Tyhle lívanečky s jablky se mi zpočátku dost trhaly, tak jsem přidala trochu hladké mouky a pak to bylo už téměř bez problémů. No, a kvůli nadýchnutí jsem přidala taky trochu prdopeče(pr.do peč.). A nemá to chybu.

  • Hanka
    Hanka |

    2. 4. 2008 13:42

    jeste bych doporucila pridat snih, testo bude nadychanejsi.

  • Václav z Ostravy
    Václav z Ostravy |

    30. 12. 2007 01:20

    Dostal jsem od rodicu hodne jablek a tak jsem udelal strudl. Zbyla mi jablecna napln s Rozinkama a Orechy. Marne jsem si lamal hlavu co s tim a zacal jsem tady ( na www.recepty.cz) hledat jak ten zbytek vyuziji. Vyzkousel jsem Vas recept a musim priznat ze jsem sklidil obdiv i u navstevy.Moc dobre. Orechy a rozinky tomu daji zase jiny rozmer.--

  • dede .
    dede . |

    15. 11. 2007 20:03

    Minule som ich robila a prvé sa mi tiež trhali tak som pridala ešte jedno celé vajíčko a išlo to už v pohode.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    15. 11. 2007 17:54

    Zkuste do těsta přisypat trošku instantního droždí a nechat těsto na teple nakynout. Pak budou jako peřinky.Lívance by měly být s droždím, bez droždí jsou to to amolety nebo palačinky, ale možná je to jenom krajové názvosloví.

  • Jana Capouchová
    Jana Capouchová |

    15. 11. 2007 17:05

    VÝBORNÉ.Ale ty nervy.strašně se mi trhaly.Nevíte čím to muže být.

  • Zuzka
    Zuzka |

    5. 9. 2007 12:07

    Jsou vynikající...nadchlo mě, jak je to jednoduché a přitom tak dobréééé. Děkuji za recept, dávám 1*!!!

  • Anatéma
    Anatéma |

    21. 8. 2007 18:16

    Móóóc dobré, doporučuji! Mám malé děti, tak jsem to kvůli nim přece jen umixovala, trochu skořice dala rovnou do těsta a malinko víc přisladila, protože nemají rády nic navrchu. Ale myslím, že opravdu více cukru nebylo potřeba, jablka to krásně osladila.

  • Dominika Zemanová
    Dominika Zemanová |

    3. 6. 2007 19:15

    Bylo to moc dobrý.Mňammm. Vynikající.

  • Dominik Mathaus
    Dominik Mathaus |

    3. 6. 2007 19:13

    héééééééééééééééééééééééééé(s,z)ky

  • Eva P.
    Eva P. |

    26. 2. 2007 19:07

    Delala jsem je uz po nekolikate, dnes dala vejce celé a skorici rovnou do testa a opet to bylo vyborné !Jenom jsem chvatala a nedala dost dlouho namocit vlocky, nekteré zustaly trosku tvrdsi.Ale uspech mely i tak.

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    31. 1. 2007 17:56

    Milá Evo, nevím, jestli někde nastala chyba nebo čím to bylo, mě se tohle nikdy nestalo, ani to nemixuju a dělám je docela často.Zkuste přidat malinko více mléka, třeba to bude řešení...to je jediné, co mě napadá.

  • Eva Řezníčková
    Eva Řezníčková |

    17. 1. 2007 19:22

    Dnes jsem je udělala. Těsto bylo dost husté a na lívanečníku mi nešly ani moc dobře obracet- drobily se. Udělala jsem někde chybu? Nemusí se to rozmixovat?

  • Eva P.
    Eva P. |

    28. 11. 2006 16:54

    Vyborné. Jenom lituji, ze jsem je delala z polovicni davky :) Jsou sladké, ani je nesypu cukrem (zalezi na jabkach). Zopakuji. Mnam.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    17. 11. 2006 17:35

    Jéééé, to je mňamkaaaaaaaaa....na lívance jsem dala ještě zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, právě baštím s kafíčkem, moc doubroučké!!!