Bramboračka s ovesnými vločkami

Střední
Ingredience
Pórek 1 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer  
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Ovesné vločky
2-3
3 lžíce
Nové koření 6 ks
Majoránka  
Sůl  
Máslo 20 g
Brambory
střední
3 ks
Houby
sušené či mražené
 
Bramboračka s ovesnými vločkami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na másle osmahnu nadrobno nakrájený pórek, na kostičky pokrájenou mrkev a petržel, a několik kousků celeru (já ho v polévce jen vyvařím a pak vyndám - kvůli dětem, nemají ho rády).

Poté přisypu vločky, ještě krátce osmahnu a zaliji vroucí vodou. Asi po pěti minutách varu přidám na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, 1 celou oloupanou cibuli, 6 kuliček nového koření a osolím. Přidám též část majoránky a houby. Když jsou zelenina a brambory uvařené akorát, přidám zbytek majoránky (dle chuti - máme raději víc) a nechám ještě chvíli provařit.

Nakonec z polévky vyndám celer (může se pochopitelně ponechat), nové koření a cibuli. Podávám třeba jako večeři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.83 12 5 1
Reklama
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Bramboračka s ovesnými vločkami

Komentáře

  1. BronislavaP   23.01.2016 | 6:28 | reagovat |

    Chutná polévka.

  2. HelenaPa   29.10.2015 | 12:01 | reagovat |

    Výborná sytá polévka. Taky jsem zeleninu nevyndavala, cibuli jsem rozkrájela na drobno.

  3. Verzunka   01.11.2013 | 12:08 | reagovat |

    Právě jsem dovařila, a zeleninu jsem nevyndávala žádnou, a je VÝBORNÁ! :-))

  4. milucka   03.01.2013 | 22:26 | reagovat |

    Moc dobra polivcicka :-)

  5. Janaso   27.08.2012 | 11:20 | reagovat |

    Dobrá.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web