Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
30 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory
    • 60
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      l podmáslí
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory. K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny másla a mouky a rozšlehané podmáslí. Až budou brambory měkké, opatrně vyklepněte do polévky vejce tak, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutější. Nakonec přidejte zbylé máslo.
2
----
3
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikola
    nikola |

    6. 7. 2014 12:59

    je pěkně hnusná :-$