Hrách na maďarský způsob

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 13
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g žlutý hrách loupaný
    • 100
      g uzená slanina prorostlá
    • 200
      g pikantní klobása
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 200
      g brambory
    • 1
      kostka masox
    • olej
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka.
2
Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak, rozetřený česnek, papriku, trochu kmínu.
3
Přidáme brambory nakrájené na kostky a hrách. Zalijeme takovým množstvím bujónu, aby byl hrách zakrytý.
4
Klobásu nakrájíme na kolečka a na trošce oleje opečeme, potom přidáme k hrachu spolu s olejem.
5
Hrnec přikryjeme pokličkou a jídlo v troubě udusíme do měkka.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka.hrabkova
    lenka.hrabkova |

    6. 4. 2015 21:58

    Chutnalo mi, zítra možná přidám trošku zakysané smetany do zbývajících porcí.

  • katka
    katka |

    16. 8. 2014 19:59

    to je tedy zase ž......,fuj,škoda věcí co jsem do toho dala,vždycky sem někdo dá nějaký HUMÁČ :-$ :-$

  • pipča
    pipča |

    2. 5. 2013 17:01

    výborné, moc dobrá úprava hrachu :-)

  • Jarka
    Jarka |

    25. 1. 2013 10:27

    Brambory jsou pro jistotu uvařila zvlášť a pak dala všechno dohromady. Máme rádi fefči, tak jsem také je přidala...Máme rádi pálivá jídla....Moc jsme si pochutnali...!!!! :-)

  • Karolína
    Karolína |

    14. 10. 2012 23:20

    Už zase bojón! Ach jo, lidi už neumí poctivě vařit.... :'(

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    12. 2. 2012 12:39

    Výborné. Děkuji za tento recept.

  • Zdenka
    Zdenka |

    29. 10. 2011 11:16

    Právě jseme dojedli. Je to výborné. Doporučuji. :-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 12. 2006 15:26

    Zemiaky sú surové, dusíte v rúre, kým nezmäknú.

  • Hana Musilová
    Hana Musilová |

    16. 12. 2006 20:29

    Brambory jsou uz uvařené nebo syrové?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 11. 2006 07:16

    Maďari majú iné klobásky, s našimi sa nedajú porovnať :)))

  • Bandy
    Bandy |

    18. 11. 2006 08:22

    Maďaři klobásu neopékají, ale vaří ji zároveň s hrachem.Musí se rozplývat na jazyku.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 10. 2005 14:27

    Madarskou kuchyni miluji, je blizka te nasi balkanske:-) Recept vypada velice slibne, urcite vyzkousim:-))