Bramboračka ze strouhaných brambor

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 8
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory syrové
    • 250
      g zelenina celer, petržel, pórek, kedluben, cibule, česnek - dle sezony
    • 2
      l voda 1,5-2 l, nebo vývar (z kostí nebo bujon)
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • pažitka
    • petržel
    • líbeček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a přidáme nahrubo strouhané brambory a libeček. Promícháme a vaříme 15 minut. Přidáme máslo, ochutíme pepřem, dosolíme dle chuti. Kdo má rád, může přidat utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Nakonec ozdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hela36
    Hela36 |

    14. 5. 2012 11:48

    Máme doma rádi husté plévky,takže nám moc chutnala.♥♥♥

  • pippiva
    pippiva |

    28. 12. 2010 13:31

    Myslim,ze je to dobry napad brambory nastrouhat.Polevka nam chutnala,do naplnenych taliru jsem jeste zamichala trochu strouhanaho parmazanu.

  • Tom
    Tom |

    11. 2. 2007 13:32

    Je mi líto, je to zeleninová polévka chuti nevalné, bez jíšky je nedobrá, rád bych pochválil, nemůžu, omlouvám se. Rozhodně ne kedlubnu, dostane to pak zemitou chuť.

  • Věra
    Věra |

    19. 5. 2006 12:20

    P.Jaroslavo, také jsem to nedávno slyšela a ono to fakt funguje, je to lepší než s jíškou a je to hned hotové :-))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    19. 5. 2006 11:11

    Strouhané brambory jsem nikdy do bramboračky nezkoušela, ani o tom neslyšela. Je čas to napravit:-))

  • Marsí
    Marsí |

    19. 5. 2006 08:59

    Také někdy dělám tuto variantu, když chci, aby to bylo rychle uvařeno. A je to dobré.