Autor:

Bramboračka s houbami

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 500 g
Mrkev
středně velké
3 ks
Celer
menší
1 ks
Petržel 1 ks
Cibule
středně velké
2 ks
Houby
čerstvé nebo podušené
 
Zeleninový vývar
podle množství vody (já dávám 2)
 
Koření
Herbamare (lze ho nahradit Podravkou či Vegetou)
2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Bobkový list  
Nové koření  
Olej
na osmažení cibule
3 lžíce
Hladká mouka
na jíšku
2 lžíce
Bramboračka s houbami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary (v případě, že je máte čerstvé, jinak lze použít i podušené a zmražené houby) a přidáte je k zelenině. Mezitím podusíte na oleji cibulku (ve větším hrnci) asi 10 minut, přidáte mouku a stále mícháte, aby se nepřipálila. Ihned poté vlijete několik naběraček vody ze zeleniny do hrnce s cibulí a tak vzniká jíška, opět stále mícháte. Chvilku povaříte a potom přidáte zbylou téměř uvařenou zeleninu i s vodou. Přidáte bujony, koření, sůl, papriku a ještě chvíli vaříte.
Polévka je hotová tehdy, když má krásně nahnědlou barvu a výtečně voní po koření. A věřte, že jeden talíř nikdy nestačí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1-
4.78 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 24x)
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Bramboračka s houbami

Komentáře

  1. bábina58   29.08.2016 | 14:03 | reagovat | závadný

    bramboračku vařím přesně takhle a celá má rodina si ji nemůže vynachválit je mi 58 a opravdu si tu hubu neošidim takže určítě doporučuji tento recept :-) :-) :-) :-) :-)

  2. Pepa   18.08.2014 | 8:35 | reagovat | závadný

    Vegeta?K cemu to tam lidi porad cpete,to vam nestaci cerstva zelenina,neumite dochutit polivku sakra?

  3. Atilla   28.07.2014 | 15:04 | reagovat | závadný

    Já doporučuji česnek, kmín a majoránku. Jinak ok.

  4. Lucie   16.09.2013 | 23:13 | reagovat | závadný

    nezlobte se, ale vaření s bujonem v kostce a podravkou není vaření! :-(

  5. mekanik   16.09.2013 | 13:09 | reagovat | závadný

    chybi mi tu zminka o cesneku,jinak dobry. :-\

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web