Autor:

Bramboračka s houbami

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 500 g
Mrkev
středně velké
3 ks
Celer
menší
1 ks
Petržel 1 ks
Cibule
středně velké
2 ks
Houby
čerstvé nebo podušené
 
Zeleninový vývar
podle množství vody (já dávám 2)
 
Koření
Herbamare (lze ho nahradit Podravkou či Vegetou)
2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžíce
Sůl
na dochucení
 
Bobkový list  
Nové koření  
Olej
na osmažení cibule
3 lžíce
Hladká mouka
na jíšku
2 lžíce
Bramboračka s houbami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule. Houby nakrájím též na malé útvary (v případě, že je máte čerstvé, jinak lze použít i podušené a zmražené houby) a přidáte je k zelenině. Mezitím podusíte na oleji cibulku (ve větším hrnci) asi 10 minut, přidáte mouku a stále mícháte, aby se nepřipálila. Ihned poté vlijete několik naběraček vody ze zeleniny do hrnce s cibulí a tak vzniká jíška, opět stále mícháte. Chvilku povaříte a potom přidáte zbylou téměř uvařenou zeleninu i s vodou. Přidáte bujony, koření, sůl, papriku a ještě chvíli vaříte.
Polévka je hotová tehdy, když má krásně nahnědlou barvu a výtečně voní po koření. A věřte, že jeden talíř nikdy nestačí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1-
4.78 23 5 1
Reklama
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Bramboračka s houbami

Komentáře

  1. bábina58   29.08.2016 | 14:03 | reagovat |

    bramboračku vařím přesně takhle a celá má rodina si ji nemůže vynachválit je mi 58 a opravdu si tu hubu neošidim takže určítě doporučuji tento recept :-) :-) :-) :-) :-)

  2. Pepa   18.08.2014 | 8:35 | reagovat |

    Vegeta?K cemu to tam lidi porad cpete,to vam nestaci cerstva zelenina,neumite dochutit polivku sakra?

  3. Atilla   28.07.2014 | 15:04 | reagovat |

    Já doporučuji česnek, kmín a majoránku. Jinak ok.

  4. Lucie   16.09.2013 | 23:13 | reagovat |

    nezlobte se, ale vaření s bujonem v kostce a podravkou není vaření! :-(

  5. mekanik   16.09.2013 | 13:09 | reagovat |

    chybi mi tu zminka o cesneku,jinak dobry. :-\

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web