Bramboračka - houbovačka

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 550
      g brambory cca
    • 200
      g čerstvé houby lesní, cca
    • 100
      g mrkev hrubě nastrouhaná
    • 140
      g celer hrubě nastrouhaný
    • 4
      stroužek česnek jemně nastrouhaný, dle chuti, cca 3 -
    • 60
      g máslo cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce celerová nať nebo petrželová
    • 1,5
      l vývar dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme česnek, který necháme společně se zeleninou a houbami krátce rozvonět a vše následně zasypeme moukou, kterou za stálého míchání krátce zasmažíme. Přisypeme na kostičky pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar a vše ve vývaru dobře rozmícháme. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, majoránkou a vaříme do změknutí brambor, kdy během vaření polévku občas zamícháme a dle potřeby (hustoty polévky) můžeme přidat vývar. Na závěr vaření přidáme nasekanou celerovou nebo petrželovou nať, případně ještě dochutíme dle potřeby česnekem, solí... a můžeme podávat.
2
Když není sezóna lesních hub, můžeme dát do polévky houby mražené nebo použít i houby sušené, ty ale v menším množství (cca 1 větší hrst), jelikož jsou více aromatické.
3
Pokud se chceme vyhnout zahuštění polévky moukou, můžeme dát do polévky o maličko víc brambor, které po uvaření v polévce mírně rozmačkáme (ne na kaši!) a tím polévku zahustíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.