Květáková bramboračka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g květák
    • 300
      g brambory oloupané
    • 1
      ks mrkev
    • celer zhruba tolik, kolik mrkve
    • 40
      g máslo cca
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      hrst sušené houby cca
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo celerová nať
    • 1500
      ml vývar cca 1200 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme. Pak přilijeme vývar, promícháme, přidáme růžičky květáku, pokrájené brambory a v dlani rozemnuté sušené lesní houby. Vše vaříme do změknutí brambor a květáku. Téměř před koncem vaření dochutíme majoránkou nebo celerovou natí dle chuti, případně ještě solí, pepřem, česnekem. Růžičky květáku v polévce jen lehce rozbijeme šťouchadlem na brambory a můžeme podávat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MichalHZS
    MichalHZS |

    2. 2. 2017 12:10

    Paráda rychlé, chutné :)

  • Iva Grunšpírová
    Iva Grunšpírová |

    25. 11. 2016 06:13

    Dík za recept, byla to nejlepší květáková polévka <3 <:-)