Autor:

Květáková nádivka

Snadné
Ingredience
Květák
-menší
1 ks
Houska z předešlého dne
nebo toustový chléb(klidně i tmavý)
200 g
Mléko
-na zvlhčení housek
 
Cibule
1-
2 ks
Olej  
Uzené maso
nebo libovější slanina
200 g
Vejce 4 ks
Petrželka
nebo celerová nať.pažitka ...
1 lžíce
Muškátový květ  
Tuk  
Květáková nádivka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Ze zeleniny

Květák si rozebereme na růžičky,které krátce povaříme v osolené vodě,scedíme a pokrájíme na větší kusy.
Maso pokrájíme na kostičky.
Cibuli si orestujeme na trošce oleje dozlatova.
Housku pokrájíme a lehce zvlhčíme mlékem.
Žloutky oddělíme od bílků, z bílků vyšleháme sníh.
Všechny ingredience dáme do mísy, promícháme, dochutíme. Sníh z bílků vmícháme až nakonec.
Směs nandáme do vymazaného pekáčku vysypaného strouhankou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut-dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou (výborná je s kaší) nebo jen se zeleninou.
*Pokud chceme mít nádivku vegetariáskou,místo masa můžeme použít uzené tofu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Květáková nádivka

Komentáře

  1. Ivana Moučková   23.02.2016 | 17:55 | reagovat | závadný

    Recept měl u nás velký úspěch tak za něj receptům děkuji :D .

  2. Šárka   17.07.2015 | 6:29 | reagovat | závadný

    Výborná, slaninu jsem dala a :-* .

  3. Tůmová   28.09.2014 | 17:52 | reagovat | závadný

    Nádivka byla vynikající, taková žemlovka pro muže a na 1* .Tomu mému chutnala a u jablečné dělá, že jí nevidí.

  4. xMarkyx   03.09.2012 | 12:59 | reagovat | závadný

    Výborné jídlo. Měla jsem i zbytek cukety, tak jsem do směsi přistrouhala. Cibulku jsem nesmažila a příště zkusím ještě přidat česnek. Dávám za 1.

  5. Recepty34   04.08.2012 | 13:49 | reagovat | závadný

    Nádivka byla výborná. Přidala jsem do ní ještě pažitku, půlku papriky a kapustu. Místo uzeného jsem využila klobásu a vše dochutila kari.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web