Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 91x
1- 1 5
Autor:

Koprová omáčka

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 3 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Smetana 200 ml
Vepřový vývar 500 ml
Cukr krystal 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Kopr
čerstvý
1 hrst
Koprová omáčka

Postup přípravy:

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Zjemníme přidáním smetany, necháme krátce přejít varem a vmícháme přebraný, opraný a jemně rozsekaný kopr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 91x)

Komentáře k receptu: Koprová omáčka

Komentáře

  1. WeeBear   07.07.2015 | 9:50 | reagovat | závadný

    Za mě fajnové :) Jíšku uděláme dorůžova a hned zalejeme vývarem. Doporučuji větší hrnec, než potřebujete - olej i s horkým vývarem docela zapění. Já přidávám na 500ml vývaru 1 kelímek 33% smetany a dvě deci mléka. Pak ještě lehce dohustím dle potřeby.

    Poupravila jsem si i dochucení - dvě malá víčka octu, jedna polévková lžíce cukru a půlka malé lžičky soli.

    Kdo se bojí tohoto receptu, nemá proč. Je boží, univerzální a hlavně jednoduchý :)

  2. milan novotny   22.06.2014 | 9:03 | reagovat | závadný

    mamka jí vždy měla moc dobroučkou, ;-) tak se oní pokusím i já hurá na to. :-)

  3. Jitule   19.06.2014 | 10:22 | reagovat | závadný

    Vyborna,jen o lzici vic cukru a citronove stavy. Co jsem tehotna,kopr miluju a driv jsem ho nesnasela ;-)

  4. makina   04.06.2014 | 15:55 | reagovat | závadný

    Vyborna omáčka :-P ..ocet vzdy vynecham davam radeji jen zakysanou smetanu.. :-)

  5. Sima   04.06.2014 | 12:37 | reagovat | závadný

    Já dělala z vývar zkostky a smetanu jsem dala JEN zakysanou, kopru cim vic tim lip a ocet pokojove teploty a nezdrcla se a je vyborna a prave ji obedvam :) Po celou dobu ji sleham metlickou a nepotrebuji ani cedit. Luxus mnam :) a Navic s knedlikem a vajickem je lahoda

1 2 3 4 ... 10 ... 18 ... 27 ... 35 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web