Autor:

Jemný jablečný dort s ovocným krémem

80 minut PT0H80M
Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 360 g
Mletá soda
bicarbona
2 lžička
Sůl 1 lžička
Máslo
pokojové teploty
125 g
Cukr krupice
světlý přírodní
240 g
Med
několik lžic
 
Vejce
velká
2 ks
Přesnídávka jablečná 2 ks
Skořice - mletá
případně špetka mletého kardamomu
1 lžička
Na krém
Mascarpone 400 g
Zavařenina
pikantní (několik lžic)
 
Cukr
podle chuti
 
Sněhové pusinky
hotové cukrářské pusinky nebo makronky na ozdobu
 
Jemný jablečný dort s ovocným krémem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou.

V jiné míse nejlépe elektrickými metlami zpěňte máslo a cukr, až bude směs lehká a nadýchaná. Po jednom zašlehejte vejce, snižte obrátky motoru a pomalu zatírejte moučnou směs. Nakonec vetřete jablečné pyré.

Otevírací koláčovou formu (můžete použít i věncovou) lehce vymažte tukem a přesuňte do ní těsto. Povrch uhlaďte a pečte 50 až 60 minut. Do středu těsta pak vpíchněte špejli, těsto by mělo být uvnitř stále trochu vlhké, na špejli by tedy měly ulpět vlhčí drobečky. Nechte ve formě vychladnout na mřížce asi 10 minut, pak korpus vyklopte a nechte dochladnout. Korpus pak rozřízněte a potřete krémem utřeným z uvedených surovin. Zbylý krém naneste na povrch dortu, doprostřed umístěte zkopírovanou fotografii, chcete-li, a dort ozdobte makronkami (recept na domácí najdete na následující straně) a převažte slavnostní stuhou.

KNOW-HOW Tento korpus je díky jablečnému pyré velmi vláčný a prospěje mu i několikadenní uležení v chladu, práci si tedy můžete rozložit na etapy. Krém i ozdoby můžete samozřejmě použít libovolné a podle vlastní chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Jemný jablečný dort s ovocným krémem

Komentáře

  1. Lumen   22.02.2015 | 4:42 | reagovat |

    Já bych upřímně strašně rád viděl tu "pikantní" zavařeninu :D

    1. Jana   15.04.2015 | 14:34 | reagovat |

      Pikantní marmeláda je např. rybízová. Nejlépe domácí, doporučuji..

  2. Strom50   15.02.2014 | 8:11 | reagovat |

    To vypadá dobře mňam :-)

  3. biggi-smajlik   30.11.2011 | 11:54 | reagovat |

    Proč jsem tenhle dort neměla na moje narozky? :-(
    No tak to v březnu bude mít ségra! ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web