Masová směs s tompou a fazolemi

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec nebo libová krkovice
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná plnější
    • 3
      lžíce kečup - sladký nebo pyré z rajčat
    • 1
      sklenice tompa od Hamé, 340 g
    • 2
      ks cibule
    • 255
      g fazole ve slaném nálevu - scezené, plechovka
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme, hořčice tak ztratí štiplavost. Hned poté vlijeme sklenici s tompou, přidáme na kolečka nebo klínky pokrájené cibule, kečup, opepříme a pod poklicí za občasného promíchání a případného podlití (podlití nepřehnat, směs ničím nezahušťujeme) dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme fazole, které ve směsi jen krátce provaříme, směs dochutíme sojovou omáčkou, případně worcestrem či jen dosolíme dle chuti a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, rýží, topinkou nebo čerstvým pečivem.
3
Pokud máme rádi pikantnější pokrmy, můžeme do směsi přidat chilli omáčku nebo kousek chilli papričky. Směs můžeme udělat i z drůbežího nebo králičího masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.