Autor:

Koprová kulajda

Snadné
Ingredience
Sušené houby 1 hrst
Máslo 50 g
Hladká mouka 2 lžíce
Brambory 2 ks
Drcený kmín 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Kopr
čerstvý nebo sušený
1 svazek
Smetana 150 ml
Ocet 1 lžíce
Vejce
uvařená natvrdo
4 ks
Sůl  
Koprová kulajda

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, přidáme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo osminky a vložíme do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 34 x
1-
4.79 34 5 1
Reklama
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Koprová kulajda

Komentáře

  1. Adéla   05.02.2014 | 14:58 | reagovat |

    Dnes jsem ji dělala a můžu říct, že je výborná, ale dala jsem smetanu s moukou a koprem jako zavářku. Krásně to zhoustlo a dostalo to šmak. Nakrájená vejce jsem přidala nakonec a povařila. Výborná polévka <3

  2. Honza   18.10.2012 | 16:05 | reagovat |

    Luxusní..zbyl mi kopr z nakládání hub , tak co s ním , že ? :-) A dva praváci , ale příště to chce směs hub..To si budu pamatovat na příště :-[
    Ovšem výsledku to nic neubírá..díky :-)

  3. Anonym   21.02.2008 | 10:44 | reagovat |

    A samozřejmě nakonec kopr!PS

  4. Anonym   21.02.2008 | 10:43 | reagovat |

    Já postupuji takto - dám vařit brambory,koření,namočené houby.Když je vše skoro měkké,přidám jíšku.Když se vše povaří ,přidám dle chuti ocet,a ještě chvíli povařím(je potřeba ta syrovost octa trochu srazit)Přidávám kvůli vyvážení kyselosti maličko cukru ,ale jen trošku.(na 2l polévky tak 1/4 KL).Odstavím z ohně, počkám tak 1min a přidám smetanu- vyší procento tuku !!!.Dávám někdy kysanou krémovitou.Řádně promíchám.Je mňam.:-))PS

  5. Marsi   20.02.2008 | 22:41 | reagovat |

    No a nebo zkuste citronovou stavu.Jeste nikdy se mi nic nesrazilo.

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web