Autor:

Koprová kulajda

Snadné
Ingredience
Sušené houby 1 hrst
Máslo 50 g
Hladká mouka 2 lžíce
Brambory 2 ks
Drcený kmín 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuličky
2 ks
Kopr
čerstvý nebo sušený
1 svazek
Smetana 150 ml
Ocet 1 lžíce
Vejce
uvařená natvrdo
4 ks
Sůl  
Koprová kulajda

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Přidáme kostky brambor, okmínujeme, osolíme, přidáme scezené houby, bobkový list a koření. Vmícháme najemno nasekaný kopr, přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. Nakonec z polévky vyjmeme koření, dochutíme solí, octem a promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky nebo osminky a vložíme do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37 x
1-
4.8 37 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 37x)
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Koprová kulajda

Komentáře

  1. Adéla   05.02.2014 | 14:58 | reagovat | závadný

    Dnes jsem ji dělala a můžu říct, že je výborná, ale dala jsem smetanu s moukou a koprem jako zavářku. Krásně to zhoustlo a dostalo to šmak. Nakrájená vejce jsem přidala nakonec a povařila. Výborná polévka <3

  2. Honza   18.10.2012 | 16:05 | reagovat | závadný

    Luxusní..zbyl mi kopr z nakládání hub , tak co s ním , že ? :-) A dva praváci , ale příště to chce směs hub..To si budu pamatovat na příště :-[
    Ovšem výsledku to nic neubírá..díky :-)

  3. Anonym   21.02.2008 | 10:44 | reagovat | závadný

    A samozřejmě nakonec kopr!PS

  4. Anonym   21.02.2008 | 10:43 | reagovat | závadný

    Já postupuji takto - dám vařit brambory,koření,namočené houby.Když je vše skoro měkké,přidám jíšku.Když se vše povaří ,přidám dle chuti ocet,a ještě chvíli povařím(je potřeba ta syrovost octa trochu srazit)Přidávám kvůli vyvážení kyselosti maličko cukru ,ale jen trošku.(na 2l polévky tak 1/4 KL).Odstavím z ohně, počkám tak 1min a přidám smetanu- vyší procento tuku !!!.Dávám někdy kysanou krémovitou.Řádně promíchám.Je mňam.:-))PS

  5. Marsi   20.02.2008 | 22:41 | reagovat | závadný

    No a nebo zkuste citronovou stavu.Jeste nikdy se mi nic nesrazilo.

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web