Rychlá drůbeží játra, jako smažená

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 36
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marsí

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí játra
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 80
      g strouhanka
    • 1
      dl olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.
2
Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky |

    23. 11. 2015 17:37

    Tak to jde i s vepřovýma játrama, já to skoro nerozlišuju :-D ale jinak přesně podle receptu, 10 minut pod alobalem a odkryté 20 minut na 200°C chutná :-)

  • Milli1
    Milli1 |

    8. 11. 2012 11:44

    zkusila jsem a nemá to chybu, zařadila jsem je do jídelníčku díky a dávám ohromnou 1

  • jmuell1
    jmuell1 |

    4. 11. 2012 13:44

    Báječný, rychlý a jednoduchý recept! Rozhodně se k němu budu ráda vracet! Díky!

  • Evina
    Evina |

    5. 5. 2012 16:21

    Děkuji za recept,jsou fantastická,jiné už nedělám! <:-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    4. 6. 2011 12:14

    Zkuste nahoru místo pokapání olejem poklás plátečky másla. Přijde mi, že jatýrka tím získají na chuti. Jinak dnes byla tato jatýrka opět k obědu, tentokrát s rýží. Rychlé, chutné, prostě SUPER!

  • Binkys
    Binkys |

    31. 5. 2011 13:42

    Opravdu velmi dobré, jednoduché a rychlé. A jako přílohu jde dát opravdu cokoliv - já jsem udělal opečený toastový chléb s bylinkovým máslem

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    6. 8. 2010 22:37

    Pečienky smažím vo friťáku, ale toto sa mi pozdávalo viac. Pred šupnutím do trúby som ich osolila, a keďže ich bolo iba 750 g, pridala som aj malé ružičky brokolice navrch. Ako príloha boli opečené nové zemiačiky v šupke a pretože mi bolo ľúto sójovej tatárky, urobila som cesnakový dip. Obed mal úspech, budem opakovať, vďaka za recept. Zora

  • Lucie Zellerova
    Lucie Zellerova |

    6. 3. 2010 13:13

    Děkuji za prima recept, játra jím u nás jen já a tak jsem uvítala recept při kterém s jednou porcí nezacákám celou kuchyň. Chutnají ještě lépe než z pánve.Hodnotím 1

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    8. 1. 2010 19:08

    Skvele chutnalo mi to vic nez na panvicce ... a hlavne mi to prijde casove moc fajn ... jen se to da trouby a clovek si muze delat jine vec,i nez stat u sporaku

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    5. 1. 2010 07:43

    Tak jsem vyzkoušela a smažit játra klasicky na pánvi už nikdy nebudu. Děkuji za nápad. Dávám za jedna.

  • Šárka Machová
    Šárka Machová |

    12. 11. 2009 16:02

    Moc dobré!

  • Ivana Kovářová
    Ivana Kovářová |

    29. 9. 2009 13:05

    tak to je fakt super napad..

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    31. 8. 2009 13:33

    Dávám za 1. Bylo to výborné i s čerstvým chlebem.

  • Jana Kašáková
    Jana Kašáková |

    8. 6. 2009 15:39

    Tak mě tohle jídlo bohužel nechutnalo. Bylo to hrozně suché. :(

  • Jana Kašáková
    Jana Kašáková |

    8. 6. 2009 13:34

    Ahoj, dnes budu játra dělat k večeři, tak snad uspěju... :))

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    7. 6. 2009 13:25

    Nechala jsem se inspirovat a stálo to za to.Dokonce nic nezbylo,což se u nás(když jsou játra),málokdy stává.1.

  • Iveta sumak
    Iveta sumak |

    21. 4. 2009 21:35

    Naozaj velmi ,velmi jedle,rychle a nenarocne na pripravu,davam 1 a dakujem za recept

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 6. 2008 21:22

    Dala jsem mamce resept, dělala včera a MOOOOOC to chvílila. Mám prý autorce moc poděkovat!!!!!

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    30. 6. 2008 17:06

    Dělala jsem včera k nedělnímu obědu a opravdu to je vynikající.Rychlé a chuťově mňamka,chutnalo celé rodině.Dávám velikou 1.

  • Marie Fikarova
    Marie Fikarova |

    23. 6. 2008 09:00

    Včera jsem vyzkoušela k večeři. Příhoha bramborová kaše a nemohu jinak než velikánská 1*. Marie

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    20. 6. 2008 17:34

    Marsí - co chutnalo, to bylo prostě žůžo - labůžo!!!! Už jsem recept dala mamce a Ladience jsem s dovolením poslala foto... Mám to vyfocené s těstovinami, nazdobené paprikou, majolkou, kedlubnou a kečupem - holka když to viděla, tak se na to vrhala tak, že jsem málem foto nestihla udělat :-)

  • Marsí
    Marsí |

    20. 6. 2008 15:27

    Simčo, to jsem ráda, že chutnalo...:-))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    19. 6. 2008 15:48

    Tak dnes jsem to dělala k obědu. Měla jsem doma jen 650g jater, tak jsem si říkala, že nám 2 s mužem a dceři k večeři to bude stačit, ale je to tak dobré, že bych to byla schopná sníst sama :-). Doopravdy je to moc dobré, rychlé a bez nepořádku na sporáku. Děkuji autorce !!! Manžel to jedl s rýží a já s těstovinami a mohu říct, že tyto přílohy "fungují" skvěle.

  • Jirka G.
    Jirka G. |

    17. 4. 2008 15:21

    Děkuji za radu,vyzkoušel jsem kuřecí a výborné

  • Mirka
    Mirka |

    16. 4. 2008 16:04

    Odpovím si sama, protože jsem to dnes zkoušela - šly. Byly super, dávám 1.

  • Mirka
    Mirka |

    14. 4. 2008 18:02

    A myslíte, že by šly kachní?

  • Marsí
    Marsí |

    14. 4. 2008 16:02

    Jirko..já bych nedávala jiný druh jater...ta by bohužel nezměkla, ale možná spíše ztvrdla...ale je fakt, že jsem to nikdy nezkoušela, byť jsem autor receptu..:-), ale co jsem zkoušela byla játra krůtí a to šlo.:-)

  • Květa
    Květa |

    13. 4. 2008 21:50

    Troubu jsem vyhřála na 200, pekla nejdříve přikryté alobalem, pak nepřikryté, když jsou játra hodně nahusto, tak pečení trvá delší dobu, kontrolovala jsem a dávala od sebe vidličkou, aby nebyla krvavá. Ale je to moc dobrý, půl kg jater nesní 2 dospěláci a chutná to i studené. Ohřívala jsem zbytek v mikrovlnce, přežilo bez úhony. Dávám 1.

  • Jirka G.
    Jirka G. |

    13. 4. 2008 13:27

    Velice mě to láká vyzkoušet,ale na kolik stupňů mám vyhřát troubu a nemáte někdo zkušenost zda je možné použít i jiné druhy jater?

  • Marsi
    Marsi |

    1. 4. 2008 21:46

    Lido,jsem rada,ze chutnalo,take zdravim a doufam,ze uz jsi to vyresila s dcerou,kdyz tak pisni ve volne chvili...:-}}

  • Lída
    Lída |

    1. 4. 2008 18:52

    Marsííí, výborný recept, skvělá rychlovka a velká dobrota.Moc tě zdravím.Lída

  • Helena K.
    Helena K. |

    17. 1. 2008 12:51

    Taky moc chválím,čisťoučká práce a dobrůtka,díky

  • Marsi
    Marsi |

    14. 1. 2008 22:21

    Jeeee diky za pochvalu...:-) to potesi...

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    14. 1. 2008 18:58

    Další skvělý receptík na variace "manželových kuřecích jatýrek".Vyzkoušela jsem a předávám pochvalu od rodiny:)). Supéééér.

  • HANKA
    HANKA |

    19. 12. 2007 10:09

    Vynikající,rychlý.Játra jsou měkkoučká,kuchyň čisťoučká-recept jsem už poradila dceři a snaše.Dávám 1!

  • Marína_K
    Marína_K |

    21. 11. 2007 15:54

    V jednoduchosti je krása a zdá sa, že aj chuť. :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 11. 2007 15:38

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, keď do panvice vložíte zo 3 kolieska mrkvy.

  • Bea
    Bea |

    21. 11. 2007 14:47

    Ak používam grilovacie korenie, nesolím už, vidím to ináč ako skvelý nápad robiť pečienku týmto spôsobom, tiež ma desí predstava drhnutia kuchyne, ináč pečienka neprská, keď ju obalím dvakrát, teda najprv trojobal a potom znova do vajíčka a strúhanky, fakt to nemá chybu, vtedy neprská

  • Lusinda
    Lusinda |

    21. 11. 2007 10:39

    Byla jsem tak nadšená,že nemusím po smažení jater drhnout celou kuchyň Marsí,že jedničku přidávám až dnes:o)

  • Marsí
    Marsí |

    21. 11. 2007 09:01

    Kamčo (pardon za to familierní oslovení..:-), na to ale vážně padne dost toho koření a chuť to vážně nepřemlátí..:-))) jde právě o tu chuť a solit se to vážně nemusí, pepři se nebráním, pokud někdo má rád ostřejší..dokonce jsem to už i potírala prolisovaným česnekem..:-)) ale v podstatě je jedno čím se to posype, každý dle své chuti..:-) a Lusindě děkuji za ocenění....:-))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 11. 2007 07:59

    taky se mi to moc líbí, určitě vyzkouším...

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    20. 11. 2007 22:30

    Zdeni, máš pravdu. Ale na 1 kg jater nejde nasypat půl pytlíku gril. koření. To by to přemlátilo chuť jater. Osobně raději méně kořením, zvláště kořenícími směskami s cílem nechat vyniknout chuti hlavní surovině.

  • Jara Trojka
    Jara Trojka |

    20. 11. 2007 21:52

    Zajímavé,zítra jdu do toho!!!!!

  • Zdenka Matušková
    Zdenka Matušková |

    20. 11. 2007 20:01

    Pro Kamila - je to kořeněné grilovacím kořením!!!!

  • Lusinda
    Lusinda |

    20. 11. 2007 16:43

    Dnes jsem ihned po přečtení vyzkoušela,pouze doporučuji játra olejem postříkat.Já si olej dám do rozprašovače na květiny a film na strouhance je jemný a rovnoměrný.Jinak jste marsí šikulka(viz ostatní vaše receptíky):)

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    20. 11. 2007 16:08

    Velmi pěkný recept, snad bych to ještě na závěr opepřil a osolil.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    20. 11. 2007 15:48

    Marsí, dobrý nápad - musím vyzkoušet! Díky za nápad.