Koprelka z Pojizeří

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • vepřový vývar
    • 1
      šálek mléko
    • kopr
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • ocet
    • cukr
    • 1
      šálek smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku povaříme. Pak dáme smetanu, předpřipravený kopr, dochutíme solí, octem, cukrem a necháme přejít varem.
2
Podáváme s vařeným hovězím, vejcem natvrdo a brambory či houskovými knedlíky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zajíčková Iva
    Zajíčková Iva |

    24. 5. 2016 18:56

    Velice rychlá a také velmi dobrá omáčka. Nedávala jsem vývar. Dala jsem bio bujon a podávala s vejcem a bramborem.

  • Hodná
    Hodná |

    8. 6. 2012 14:27

    Vývar jsem nedala,jen mléko a smetanu.Dělám koprovku jinak(bez cibule,jíšky a se záklechtkou),ale i tento způsob je velmi dobrý a rychlý.

  • Maruška
    Maruška |

    16. 9. 2011 11:17

    :-) Použila jsem nakládaný kopr a už mám uvařeno.Byla to taková rychlost,že polévku rodinka ani nedostane a zbude mi na zítra :-) ;-)

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    21. 7. 2011 08:39

    Bude dnes k obědu, je hotová hned, levná a dobroučká :-)

  • Routnerová
    Routnerová |

    12. 6. 2011 19:20

    Koprovka byla moc dobrá,v týdnu jí budu opět vařit pro syna,který jí zbožňuje a snacha umí jen instantní.

  • Katka
    Katka |

    6. 5. 2011 19:51

    Perfektní chuť, rychlá příprava. Máme jí rádi s bramborem :-* :-)) .

  • Marcela
    Marcela |

    19. 4. 2011 08:14

    :-P :-* <:-) <3 výborná i bez masa :-))