Domácí mangové chutney

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
75 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mango větší, zralé
    • zázvor (cca 1- 2 cm), oloupaný
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • koriandr - mletý půl lžičky
    • turmeric půl lžičky
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      šálek cukr krupice
    • bílý vinný ocet půl šálku
    • cibule malá
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém oleji osmahněte oloupaný a na malé kousky nakrájený zázvor, česnek, cibulku a chilli papričku. Přidejte koření a míchejte cca 1 minutku. Přidejte oloupaná a na kostky nakrájená manga, cukr, ocet, zamíchejte a rychle přiveďte k varu. Pak teplotu stáhněte a dál vařte další hodinu. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
2
Skladujte ve sklenici v lednici (vydrží 2 měsíce) nebo v mrazáku.
3
//Tato pochutina pochází z Indie. Používá se jako dip nebo přímo ve vaření. Výborné i jako dip k zelenině, při grilování, k chipsům (tortilla chips, poppadom...).//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.