Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Střední
Těsto
Cukr 80 g
Máslo 150 g
Hladká mouka 300 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Horní vrstva
Vejce 4 ks
Nízkotučný tvaroh 3 kostka
Cukr 180 g
Citronová kůra 1 ks
Citronová šťáva 4 lžíce
Máslo 80 g
Vanilkový pudink 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Dětská krupice 75 g
Maliny 200 g
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, másla, vejce, cukru, špetky soli uhněteme těsto a necháme na 30 min. odpočinout do chladna.
Těsto vyválíme na vymazaný plech, pečeme asi 15 minut v troubě při 175 °C, necháme vychladnout.
Smícháme tvaroh, cukr, žloutky, citronovou kůru a citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, prášek do pečiva a krupičku.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme s malinami do tvarohové hmoty.
Rozprostřeme na korpus a pečeme asi 30 min. při 200 °C.
Necháme vychladnout, krájíme na kousky a sypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.92 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 12x)
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Komentáře

  1. Lucie   13.07.2014 | 21:50 | reagovat | závadný

    Dnes upečeno a je to výborné. Místo malin jsem musela použít meruňky, ale i tak je to opravdu skvělé.

  2. Kristina   13.10.2011 | 10:05 | reagovat | závadný

    tak se mě to nějak nepovedlo vůbec to nevypadá jako na obrázku :-( ale je to dobré :-D příště kopůim váhu a udělám přesně jak je to napsané :-[

  3. Kristina   13.10.2011 | 9:45 | reagovat | závadný

    no tak jsem to zkusila......zatím se to peče snad to bude dobré ale neměla jsem váhu tak jsem vše dělala od oka :-D pak písnu jak to dopadlo :-[

  4. Linda   31.07.2006 | 20:26 | reagovat | závadný

    Oj to bolo dobré!!!!

  5. Ivana Kašparovská   14.07.2006 | 13:21 | reagovat | závadný

    Nízkotučný tvaroh používám na těsta, která nejsou moc těžká , nepropadne se tak jako plnotučný. Plnotučný používám do buchet.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web