Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Střední
Těsto
Cukr 80 g
Máslo 150 g
Hladká mouka 300 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Horní vrstva
Vejce 4 ks
Nízkotučný tvaroh 3 kostka
Cukr 180 g
Citronová kůra 1 ks
Citronová šťáva 4 lžíce
Máslo 80 g
Vanilkový pudink 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Dětská krupice 75 g
Maliny 200 g
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, másla, vejce, cukru, špetky soli uhněteme těsto a necháme na 30 min. odpočinout do chladna.
Těsto vyválíme na vymazaný plech, pečeme asi 15 minut v troubě při 175 °C, necháme vychladnout.
Smícháme tvaroh, cukr, žloutky, citronovou kůru a citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, prášek do pečiva a krupičku.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme s malinami do tvarohové hmoty.
Rozprostřeme na korpus a pečeme asi 30 min. při 200 °C.
Necháme vychladnout, krájíme na kousky a sypeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1
Reklama
Recept na víkend: Pravé italské Tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Komentáře

  1. Lucie   13.07.2014 | 21:50 | reagovat |

    Dnes upečeno a je to výborné. Místo malin jsem musela použít meruňky, ale i tak je to opravdu skvělé.

  2. Kristina   13.10.2011 | 10:05 | reagovat |

    tak se mě to nějak nepovedlo vůbec to nevypadá jako na obrázku :-( ale je to dobré :-D příště kopůim váhu a udělám přesně jak je to napsané :-[

  3. Kristina   13.10.2011 | 9:45 | reagovat |

    no tak jsem to zkusila......zatím se to peče snad to bude dobré ale neměla jsem váhu tak jsem vše dělala od oka :-D pak písnu jak to dopadlo :-[

  4. Linda   31.07.2006 | 20:26 | reagovat |

    Oj to bolo dobré!!!!

  5. Ivana Kašparovská   14.07.2006 | 13:21 | reagovat |

    Nízkotučný tvaroh používám na těsta, která nejsou moc těžká , nepropadne se tak jako plnotučný. Plnotučný používám do buchet.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web